| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 21:29 Заглавие: Сервизно за VCR Panasonic NV-FJ628 EE-S |
|
|
Търсих тук, в Гугъл и eserviceinfo но не намерих.
Също, ако някой има идея за какво да погледна и има свободно време, моля да сподели. Във видеото има касетка на която би трябвало таймера да е записал нещо. За съжаление не предполагах че ще се повреди и не наблюдавах точно какво стана. Пуснах да превърти до началото на записа, а то вместо да превърти уж се изключи, на дисплея остана часовника, но за разлика от нормалното изключване дисплея не се задими. Гледах вътре... никакви опити да раздвижи нещо по механиката. Единствено ако му прекъсна и възстановя захранването врътва главата за малко. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 21:43 Заглавие: |
|
|
Само с гледане няма да стане
Ето ти сервизно -действай! |
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 06, 2011 19:40 Заглавие: БЛАГОДАРЯ sbirov!!! |
|
|
БЛАГОДАРЯ sbirov!!! Още по време на "процедурата" по изваждането на касетката видях че на "тон" оста е намотало старателно колкото лента е могло. Развих я, извадих касетката, включих го и си проработи нормално. Вече няколко часа го мъча сменяйки често режимите и за сега не показва дефекти. Дано е някаква случайност това намотаване.
А сервизното ще ми е много ценно за в бъдеще, понеже аз си падам малко Плюшкин и техника не обичам да изхвърлям. |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 06, 2011 20:19 Заглавие: Re: |
|
|
| denyo написа: | | ....аз си падам малко Плюшкин ..... |
Не си само ти  |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 07, 2011 5:46 Заглавие: |
|
|
Здравей. Намотаването не е случайно. Бъди сигурен че пак ще се получи. Значи това става в следствие на липса по някаква причина на въртеливо движение на дясната (обираща) ролка. Трябва когато го пуснеш без касета на "ПЛЕЙ" да можеш ама трудно да я спреш с пръст. Но в твоя случай вероятно или ремъкът се е износил или фрикцията е заминала. А в случай че не знаеш как да го излъжеш да тръгне без касета ще ти кажа аз как го правя. Значи по средата на механиката трябва да има един фотодиод стърчащ който влиза в онзи отвор на касетата. Увивам го с непрозрачно тиксо. Също и от двете страни на касетопоемащия механизъм има по един фотодиод. Там само по едно малко парченце тиксо ( изолирбанд) слагам колкото да не се "виждат" с средния фотодиод. Избутваш механизъма с двете ръце- отляво и дясно навътре като това трябва да става едновременно и освобобдаваш зъбчето от дясно което позволява на механизъма да слезе до долу. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
|