Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за автоаларма

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mravka_s_multicet
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 21:45    Заглавие: Помощ за автоаларма Отговорете с цитат

Интересува ме как работи автоаларма. Мисля да я ползвам за автоматична гаражна врата. По принцип ми трябват два извода, или там както се наричат по автединият да включва едно реле а другият друго реле които пък релета да затварят и отварят вратата. .... както го обясних май няма ме разберете...Авто алармата колко време подава ток примерно към централното? Постоянно ли като е включена алармата има напрежение 12В към централното или към вратите???оалармата, които
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 8:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз разбрах че искаш да използваш изходите за централно закл. на автоаларама за да си отваряш/затваряш вратата.

Тези изходи обикновено пускат импулс с дължин между 0,5 и 3 секунди. Това време или е твърдо зададено при най-евтините аларми, или се настройва с джъмпери, или се програмира с клавишни комбинации от ДУ при най-скъпите.

Това ти върши работа, т.к. при всяко положение трябва да си направиш на вратата крайни изключватели, също е хубаво и изключвател при по-голямо усилие от нормалното. Той важен за да:
- предотврати чупене на човешки крак или ръка
- предотврати премазване на автомобила
- предотврати блокиране на механизма, ако има пречки/боклуци по релсите
Реализацията зависи от конкретния тип двигател, обикновено е свързана с измерване на повишена консумация на ток.

При всяко положение трябва да имаш тригерна схема, която да се задейства от алармения импулс и да се спира от крайните изкл. или от усилието. Така че късия импулс от алармата не е проблем.

* Ако не ти влага толкова много обаче,има готови модули с ДУ за 30-50 лв с едно, две или повече релета, които държат релетата затворени, докато е натиснат клавиша на ДУ. Тогава ролята на изключвателите ще я изпълнява твойта мисъл и отговорност и става най-бързо, лесно и евтино решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mravka_s_multicet
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ме устройва да държа ДУ натиснато. Тези които могат да се настройват за дължина на времето колко парички са? За спиране и връщане на вратата при препятствие съм го измислил и мисля че ще се получи идеално...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети