Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на изгоряла компютърна клавиатура

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
newmember
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 8:11    Заглавие: Ремонт на изгоряла компютърна клавиатура Отговорете с цитат

Здравейте! Онзи ден разлях чаша със сок на бюрото и за нещастие потече в клавиатурата на компютъра. Някои бутони не работеха, но мислех, че като я измия ще се оправи Smile Да, ама не. Разглобих всичко и я направих като нова, но после видях, че едната голяма плака за управлението на бутоните е почернена на някои места. И сега въпроса - има ли с какво да покрия пътечките за да дават контакт? Замерих с уреда, че не всичко което е почерняло е прекъснато, само малка част ... Пробвах с молив да надебеля пистите, но не става, иначе графита на молива си е проводник Very Happy Бях свикнал с клавиатурата от 6-7 години и затова се занимавам, а отделно ще проверя за някоя друга подобна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Токопроводящ лак/лепило,ама не си струва нито разходите,нито занимавката.Пусни търсачката,писано е.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
newmember
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Взех тука от Викиват-а някаква графитена паста. Няма по-глупаво нещо от нея, честно. Нито е проводяща, нито удобна за това което ми трябва ... С две думи - прецаках се Laughing Уж я ползвали за реотани на коли ... Отгоре на всичко там където я нанесох на платката и ми изтри пътечката, направо си я разяде Mad Тия 8 лева по-добре да ги бях изгубил на пътя ... Никъде няма бели клавиатури вече, не знам защо. Какво му е толкова специалното, та са само черни ... Shocked Ще пробвам още неща, докато не ми писне и в краен случай ще купя някаква друга. Сега пиша с ''виртуална клавиатура'' само с мишката Very Happy Мъка си е ...

EDIT: Днеска видях за 6 лева чисто нова бяла клавиатура. Верно, куче марка незнайна, но какво и плащаш Confused Ако нищо не стане със старата, поне имам вариант ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети