|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 17:25 Заглавие: |
|
|
Само да отбележа , след налагането и факта че се оправи картината смених кондензатора с мисълта че съм открил дефекта!Но след час картинката бе същата като пуснах телевизора отново, та значи сменях го този кондензатор с 1000mf/63V. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 17:38 Заглавие: |
|
|
Къдрене във вертикалните линии :
При тебе такова ли беше ?
| Цитат: | | с леко къдрене на контурите на образите едва забележимо |
|
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 18:26 Заглавие: |
|
|
да определено това къдрене ,плюс две прозрачни хоризонтални ленти, които според мен бяха провокирани от хармониците на недобрата хоризонтална развивка!За мен проблема идва от хоризонталната развивка , затова много колеги като мен са опитали всичко и , се позовават на нестандартни решения!И аз се подведох да сменям кондензатори и транзистори , но в крайна сметка стигнах до извода, че многото хармоници от модулираните хоризонтални импулси водят до ефект на внасяне на паразитни сигнали във вертикалния усилвател или генератор на вертикални импулси, проявлението на тези смущения може да бъде различно, понеже то търси вериги с обратна връзка! _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|