| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rebold Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 22:34 Заглавие: Програматор за PIC |
|
|
Здравейте.Имам програматор willem http://www.programatoribg.com/willem/index.htm
Проблема е, че в момента съм с лаптоп,а той е за LPT. Дали има начин,да се преправи да е с usb. Или ако някой има схема,на usb програматор, става въпрос за програмиране на pic16f84.
Поздрави. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 23:02 Заглавие: |
|
|
Аз имам PICkit 2 клониниг, но не ти препоръчвам да купуваш клонинг. За още малко пари можеш да вземеш оригинален през Comet
Иначе работи перфектно през USB, има полезни допълнителни функции - логически анализатор и индикатор на нива (1|0). Не са кой знае какво, но понякога са полезни _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 6:24 Заглавие: |
|
|
| Ами аз имам Brenner8. Работи перфектно! Из нета има схемата, както и фърмуеар-а. Направата струва около 20лв. |
|
|
 |
rebold Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:18 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам този brenner8,но сега ми изпадна един кабел usb to com,но немога да намеря из нета как да направя кабел com to lpt.Помагайте ако знаете,че тия pic са ми голяма краста.
Поздрави. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:33 Заглавие: |
|
|
| rebold написа: | | ...как да направя кабел com to lpt..... |
Това не може да бъде "кабел".
Това са ти два коренно различни интерфейса за комуникация с външния свят. Най-малкото единия е сериен, а другия паралелен. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
rebold Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:45 Заглавие: |
|
|
Ами преди известно време си направих схемичката за vag-com,за да мога да рова из компа на колата,та там имаше подобен проблем,но беше обратното,от lpt трябваше да става на usb.Та тогава купих въпросният кабел,който е lpt to com i com to lpt, и си работеше безпроблемно,сега имам приставката за com to lpt,но жака е мъжки,а на мене ми трябва да е като на принтер.И ми прави впечатление, че приставката usb-com е с някакъв чип,кварц и още нещица,докато приставката com-lpt e навързана само с жици,но така е залята с силикон че само мерене май ще спаси нещата
Поздрави |
|
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 12:48 Заглавие: |
|
|
Масовите USB към RS232 кабели (или usb to com, както си го написал) не вършат работа за програматори базирани на сериен порт. Проблема е, че те рядко повдигат нивата от 5V от USB-то към 12V на RS232, тези 12V са много важни за програматора. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
rebold Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 13:00 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговорите.Значи безсмислено е да се занимавам с този кабел,почвам да издирвам схеми за усб програматори,май ще се работи с поялника друг начин няма
Поздрави |
|
|
 |
zoro1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 20:18 Заглавие: |
|
|
| Кълъвто и прогреаматор да си правиш=Бренер или ПИК КИТ пак ще ти трябва програматор за основния МК,който е на самия програматор -т.е или при приятел с ЛПТ или на заем за малко УСБ ПИК програматор. |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 10, 2011 21:28 Заглавие: |
|
|
| На Лаптопа нямаш ли COM Порт,ако имаш мога да ти пратя схема на преходник COM -LPT или обратно. |
|
|
 |
|