| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 17:03 Заглавие: |
|
|
| Смених резистора с нов. На колектора на транзистра има 127 волта. Сменил съм транзистора ,тиристора и оптрона с нови.Резултата е същия |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 19:16 Заглавие: |
|
|
| Нямам за проба от работещо шаси.Тъй-като предварително видях ,че имо много проблеми с този STR затова си взех и КИТ защото ме увериха ,че с него няма проблеми.Вече не съм сигурен дали проблема е в STR, тъй-като и с двете неща се държи по един и същи начин.Ефекта е същия както в посочената тема ,но проблема не е в този кондензатор. Сменях го два пъти .Продължавам с ровенето. |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 14, 2011 21:36 Заглавие: |
|
|
Идеята на темата е че лампата прави пад на напрежението и тогава телевизора се стартира и работи нормално. Поне аз така разбрах че тези 127 волта идват в повече и когато се закачи лампата те падат. Сработва се защита която не му позволява да тръгне с по високо напрежение от това което е писано в схемата. Защо не пробваш с друг транзистор Q 551 BU2508DFI доколкото го виждам на моята схема че е с лошо качество. Провери или направо смени Q 805. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
|