Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

мониториране захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
den_zuk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 14, 2011 1:05    Заглавие: мониториране захранване Отговорете с цитат

колеги ще ме насочи ли някой къде да погледна схема или нещо готово което да ми служи за постоянен мониторинг на линиите на захранването, примерно 3 или 4 индикатора, които да ми следят волтажите по съответните линии, търсих но явно не търся както трябва. намерих монитор за psu в ebay, но там е казано от продавача, че не може да се ползва за постоянен индикатор (греело или нещо от сорта).идеята е да не е софтуерно, че хич не вярвам на програми (имам 3, и трите показват различни стойности).не държа на цифровата индикация, със стрелки може да е дори по-сносно Smile.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 14, 2011 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
линиите на захранването, примерно 3 или 4 индикатора, които да ми следят волтажите по съответните линии,

Е какви са аджеба тези волтажи ,за постоянно или променливо напрежение става въпрос ?
Върнете се в началото
den_zuk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 14, 2011 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

явно нещо не съм се изказал правилно, става въпрос за мерене в реално време на стандартните напрежения които ATX захранването подава към дъното и останалата периферия - 12, +5, -5, 3.3 волта.един вид да има индикация на предния панел как се менят
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Авг 14, 2011 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Примерно 4 броя такива индикатора:

Или само един като го превключваш с превключвател към съответното напрежение.

Само че в компютъра има много смущения и тези индикатори може да не работят нормално. Тогава може да ползваш примерно такива:
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 14, 2011 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не че не си се изказал правилно ,ами въобще не си споменал .
Цитат:
става въпрос за мерене в реално време на стандартните напрежения които ATX захранването подава към дъното и останалата периферия - 12, +5, -5, 3.3 волта.един вид да има индикация на предния панел как се менят

И отново трябва с ченгел да ти се тегли информацията - каква точност искаш - от типа "има -няма" (става с прост светодиод) ,от типа "в/извън определени граници" - става пак със светодиоди и прост прозоречен компаратор с 2 ОУ ,или точно стойност с цифрова индикация - тогава ползвай каквото е дал колегата ,но със отделно захранване (не могат да мерят напрежения с галванична връзка със захранването на модула)
Върнете се в началото
den_zuk
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 16, 2011 3:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile ами реално искам да виждам цифровото изражение в даден момент, значи доколкото схванах идеята е да си взема четири евтини мултицета и просто да ги вържа. като казваш галванична връзка - трябва значи да подам външно захранване? и нещо друго което не разбрах - докато има почти винаги свободни линии подаващи 12V, как се процедира към тези които подават вече напрежение в текущия момент - имам предвид 3.3 към процесора и 5 V към дъното
Върнете се в началото
milenjs
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Котел

МнениеПуснато на: Вто Авг 16, 2011 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не си разбрал Wink
Колегата имаше в предвид че уредите трябва да се захранват с източник на напрежение различен от този които искаш да мериш, примерно батерия.
По-втората частна въпроса ти какво те притеснява? Ако прочетеш някоя друга книжка няма да имаш такива питания Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети