| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2011 20:30 Заглавие: Избор на разклонител със защита |
|
|
| Искам да си купя разклонител със защита от пренапрежение и т.н. Няма много избор на пазара, но все пак искам да е нещо което е изпитана марка ( до колкото е възможно). В диапазона 30-40лв. намирам разни марки. Бях се спрял на АРС но никъде не успявам да намеря. Сега се колебая между Philips и AEG. Някакви предложения? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 16, 2011 20:53 Заглавие: |
|
|
| И как така не намери ... Едно търсене и виж тук колко много са ... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 7:15 Заглавие: |
|
|
@Филипов, не е точно така.
На два пъти такива разклонители ми спасяват з**ка, пардон компютъра от пренапрежение. Но защитата им беше сложена на свързващия кабел, не беше вградена в тялото с контактите.
П.П. Разклонителите бяха български, по 15.80 лв. бройката, купувах ги 2008год. Сега не намирам вече такива. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 9:31 Заглавие: |
|
|
http://www.sono.bg/
Защитата предполагам навсякъде е една и съща - варистор с два бушона. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 9:50 Заглавие: |
|
|
Е,то няма какво друго да е.Някъде съм виждал и филтър след варистора.За допълнително money.А бе общо-взето може да се спаси положението с такова нещо,аз слагам варистори на трафовете на българските аларми.Производителят не слага,че са много скъпи затова аз го правя.Та откак го правя това,проблеми с гръмотряснати аларми нямам. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 11:12 Заглавие: |
|
|
| plamil написа: | @Филипов, не е точно така.
На два пъти такива разклонители ми спасяват з**ка, пардон компютъра от пренапрежение. |
Всяко читаво захранване има филтри и варистори. Ако трябва повече - UPS.
Оня ден клиент рекламира в Пасат дефектен адаптор. Продавачката го включи точно в такъв разклониител със защита. Естествено, тя не изключи, но това направи предпазителя в таблото. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 12:01 Заглавие: |
|
|
Ами предпочитам да ми цъфне защитата в разклонителя, вместо вътре в захранващия блок на компютъра, телевизора, уредбата и т.н.
Защото най-близкия сервиз (където наистина работят кадърни хора) ми е на 45 км. И трябва да нося това с изгорелия варистор до там и обратно. Цената на горивото и ремонта = един разклонител, най малко.
А така слагам обикновен разклонител и си продължавам работата докато си купя нов разклонител със защита от пренапрежение. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 13:38 Заглавие: |
|
|
в повечето захранвания варисторите са с праг на сработване над 300-400в което за мен няма никаква логика. В арс разклонителя е аналогично. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2011 17:24 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам ето този MGE Surge Protector: http://uk.shopping.com/MGE-Protection-Strip-6-DIN/info
Преди 4,5г. го взех от "Стемо" за 24лв. с 2 години гаранция. В него съм включил PC, Monitor, Modem, 21" CRT TV. Спасил ме е от доста неприятни изненади на EVN! Особено като имате предвид, че контактът, в който е включен не е заземен, а занулен.
Едва преди 20-тина дни нещо започна да пищи и зеленият индикатор за наличие на защита изгасна. Нямаше как да не се ошашка, след като имаше "цветомузика" в цялото Южно черноморие и то само в рамките на 2-3 часа. Вече се бях запътил към най-близкия магазин, когато реших да изключа разклонителя от контакта за 15минути. След това вече нямаше звукова аларма и зеленият индикатор си свети нормално.
Според мен по-добре нещо от сорта, отколкото директно включване на консуматорите в контакта! |
|
|
 |
|