|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2011 15:29 Заглавие: Трептене на LG 22" M2280D LED TV |
|
|
Здравейте, телевизора(ползва се и като монитор) модел: M2280D е закупен преди 10-тина месеца и все още е в гаранция, но според сервиза, които би трябвало да го сервизира работел нормално и нямал нужда от ремонт или по-скоро нямало какво да се направи, защото тия монитори си били така(носих го три пъти 1-вия беше на 2-рия месец след това и на 6-тия месец и сега пак). Проблемите са два. Първият е, че на черен фон в картината се виждат шумове, които колкото и да си играх с V и H Sync настройката не мога да ги подтисна до равномерно черно. Вторият проблем е едно досадно трептене което на пръв поглед трудно се забелязва, но след като се види почва много да дразни и не може да се пренебрегне, освен това след известно време гледане започват да ме болят и очите. Трептенето се вижда и когато го ползвам като монитор и когато гледам телевизия, въпреки че тогава е значително приглушено от по-лошия сигнал. Изглежда като не добре филтрирано захранващо напрежение (телевизора е с външен адаптер) но не съм достатъчно компетентен за да го твърдя Пробвал съм какво ли не, пускал съм го на над 5 различни PC-та на различни места, със токов филтър за 220V с/без включен кабел на кабелната, с различни VGA кабели с HDMI кабел и никаква промяна. Не съм видял досега монитор или TV да работи по този начин и според мен това не е нормална работа. НО трябва до го обясня в сервиза, където се съгласиха с мен че има трептене но не можело да се отремонтира. Молбата ми е да ме насочите към сервиз, в които да да се открие проблема и да взема документ за да мога да се боря със законови средства да ми се признае гаранцията. Приемам и всякакви други съвети.Предварително благодаря на отзовалите се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|