Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трептене на LG 22" M2280D LED TV

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2011 15:29    Заглавие: Трептене на LG 22" M2280D LED TV Отговорете с цитат

Здравейте, телевизора(ползва се и като монитор) модел: M2280D е закупен преди 10-тина месеца и все още е в гаранция, но според сервиза, които би трябвало да го сервизира работел нормално и нямал нужда от ремонт или по-скоро нямало какво да се направи, защото тия монитори си били така(носих го три пъти 1-вия беше на 2-рия месец след това и на 6-тия месец и сега пак). Проблемите са два. Първият е, че на черен фон в картината се виждат шумове, които колкото и да си играх с V и H Sync настройката не мога да ги подтисна до равномерно черно. Вторият проблем е едно досадно трептене което на пръв поглед трудно се забелязва, но след като се види почва много да дразни и не може да се пренебрегне, освен това след известно време гледане започват да ме болят и очите. Трептенето се вижда и когато го ползвам като монитор и когато гледам телевизия, въпреки че тогава е значително приглушено от по-лошия сигнал. Изглежда като не добре филтрирано захранващо напрежение (телевизора е с външен адаптер) но не съм достатъчно компетентен за да го твърдя Confused Пробвал съм какво ли не, пускал съм го на над 5 различни PC-та на различни места, със токов филтър за 220V с/без включен кабел на кабелната, с различни VGA кабели с HDMI кабел и никаква промяна. Не съм видял досега монитор или TV да работи по този начин и според мен това не е нормална работа. НО трябва до го обясня в сервиза, където се съгласиха с мен че има трептене но не можело да се отремонтира. Молбата ми е да ме насочите към сервиз, в които да да се открие проблема и да взема документ за да мога да се боря със законови средства да ми се признае гаранцията. Приемам и всякакви други съвети.Предварително благодаря на отзовалите се.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети