Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дистанционно за TV Sanyo C2161TX-C / chassis EC4A (2096)
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Авг 22, 2011 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявай, написал съм глупости в бързината! Sad Коригирах се.
Свързан е със кабел Scart-Scart към приемника. Възможно е TV да е на S-Video вход, а приемника естествено не поддържа този стандарт. Обаче с последователно натискане AV бутона на пулта-заместител с надпис Sanyo 6121?? (питах два пъти за цифрите) не излиза цветно изображение. До преди дни е работил с DVD през SCART или поне така ми казаха. Ръководството не могат да намерят и не знаят как да сканират за ефирни програми, за да видим дали приемат с цвят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Авг 22, 2011 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Пишеш глупости. Какъв е приемника на тия виолетовите? Много подозирам че е Topfield. Ако да, понеже имам същия, макар че не съм при тях - рови из първото меню Системни настройки > A/V изходни настройки и там има:
TV тип - PAL / NTSC / Multi
Видеоизход - CVBS / RGB / YUV
. . . . . .
Да ти казвам ли на какво да ги сложиш или сам ще се сетиш?
И да е друг приемника тези настройки ги има из всички.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 22, 2011 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
... Много подозирам че е Topfield.....

Не е.
Но това не променя нещата.
Друг е въпроса, че и телевизора до колкото рабирам е оборудван с дистанционно което някакси е "ставало" за дадения момент.
Цитат:
..... проблемът е решен!
5 Euro за дистанционно на Sanyo и всичко е наред
.....

Дано да не е това:
Цитат:
.....Оказва се, че най-долният хоризонтален ред с цифровите бутони съдържа отляво надясно 10, 11, 12 и няма 0??? ....
на пулта-заместител с надпис Sanyo 6121?? (питах два пъти за цифрите)...

и т.н.

И въобще, без някакъв систематизиран и ясен подход - решение трудно ще се намери по този начин.
И да се намери, то ще е като предишното "УРА!", дето ще е ден до пладне.
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 6:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отзивчивостта!
Няма смисъл да ви обяснявам предисторията на проблема. С две думи - ТВ го получиха с някакво универсално дистанционно, а това в момента е някакъв китайски заместител, с който TV-то е работело без проблеми. Поне са успяли да го настроят на ефирните канали в чужбина и на DVD. Настройките на картина и звук също са работели.
Колкото до систематичния подход - ако системата беше при мен, бързо щях да разбера откъде идва проблема. Дали е повреда в ТВ, последното не поддържа RGB а само Composit и S-video, което ме съмнява. Дали е непълен кабел SCART или приемника ADV не подава комутиращ сигнал за превключване на AV/RGB, а ТВ-то го иска, за да превключи и т.н.
Довечера ще кажа да пробват с друг SCART - SCART 21pin кабел и DVD player, настроен на RGB изход и ще напиша резултата. Надявам се да се добера и до информация за настройката на ADV приемника.

Още веднъж благодаря за отделеното време!
Лек ден! Cool
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и не написа какъв е приемника. Вероятно изхода му е превключен в NTSC. RGB по дефиниция не може да дава черно-бяло.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 23, 2011 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Модела го написах още в първия пост вчера.
Gena написа:
Здравейте,
Изравям темата, понеже TV-то дойде в БГ и са го включили на цифров приемник blizoo ADB-2840C.

http://www.adbglobal.com/products/cable/cable-europe/adb-2840c.html
http://www.google.bg/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLL_en-GBBG356BG356&q=ADB-2840C&oi=image_result_group&sa=X
Не вярвам да е на NTSC, защото до преди ден-два е бил включен към едно малко LCD BEKO, за което със сигурност знам, че не поддържа тази система за цветност. Предполагам, че ADB-2840C е настроен на RGB, а по неизвестни причини TV е на S-video през SCART. Ако съм прав, има два варианта - или да превключа приемника на Composite (CVBS) или TV на RGB. За съжаление и за двете устройства нямам идея как да стане. Особено при положение, че не разполагам с оригиналното дистанционно на Sanyo.
Другото ми съмнение е в Scart-Scart кабела, че не е 21pin. Обаче от друг форум за приемника разбрах, че след последния firmware update не изпраща комутиращ сигнал за AV и трябва ръчно да се превключва TV на съответния вход. Просто без коментар!
Към момента повече инфо за телевизора не мога да получа от собственика. Като му остане време ще пробва с друг кабел и DVD, последователно настроено на RGB и S-video изход. Тогава нещата ще се изяснят.
Ако разбера нещо повече, ще пиша.

Edit: 07.12.2011
Забравил съм да напиша за решението на проблема.
Както и предполагах, след смяната на ADB с Topfield нещата си дойдоха на местата. Проблемът е бил в "новия по-качествен" STB на blizoo. Very Happy
Между другото телевизорът има прекрасно изображение и цветопредаване! Отдавна не съм виждал такова, даже на по-висок клас телевизори.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети