| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ч Е Ф О Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 15:10 Заглавие: Проблем с трансформатор INTO за лунички 12v |
|
|
| Здравейте , имам следния проблем със захранващо устройство за 12v IT 562 ,50-150w . към него съм свързал три лунички паралелно по 35w в банята . Около година работи нормално , но от скоро започнаха да светят ту нормално ,ту много по-слабо при вклюване . Докато вече постоянно светят слабо. Измерих напрежението на изхода на трансформатора и вместо 12 v е 22 v . Подлежи ли на ремонт или да го сменям с нов ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 16:05 Заглавие: re: |
|
|
Светят слабо??? На 22 волта? Смени си уреда! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 16:08 Заглавие: |
|
|
По-скоро е мерил на празен ход  |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 17:32 Заглавие: |
|
|
Има ли ел.елементи след тоя трансформатор?
При яко греене на трафа,е възможно да увеличи напрежението след стопяване на лака и окъсяване на намотките. |
|
|
 |
ogi1966p Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 19:42 Заглавие: |
|
|
| Колега, предполагам, че под ,,трансфоматор'' имаш предвид преобразувателя от 220 на 12 В. От влагата краката на елементите корозират, защото китаецът ги е запоявал явно с киселина. Аз сложих истински трансформатор. |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 23:25 Заглавие: |
|
|
| имам доста случаи при които трафовете се водят 50-150 но са разделени на 3*50, и когато се свържат 3 лунички успоредно на единия канал и се стопяват пистите и почват да светят слабо и накрая прекъсват пистите на които са свързани. Отвори трафа и го разгледай ако имаш понятие от поялник |
|
|
 |
Ч Е Ф О Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 10:51 Заглавие: |
|
|
Здравейте, става въпрос за това устройство , но с параметри посочени в горния ми пост
http://www.profesional.bg/browse.php?page=7&cat=143
Измерването на тези 22v съм го направил при светнати лунички /демек под товар/ и то не веднъж . Благодаря за съветите , подсетихте ме за нещо което ще направя и пак ще пиша . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 11:04 Заглавие: |
|
|
| Ч Е Ф О написа: | | ...Измерването на тези 22v съм го направил при светнати лунички /демек под товар/ и то не веднъж ...... |
Ако това беше истина, луничките ти нямат никакъв шанс да оцелеят.
На устройството ти (поне на това от картинката, а и съдейки по размера му) пише - "Електронен трансформатор" което означава, че на изхода му напрежението не е постоянно.
Най-вероятно там имаш накакъв ШИМ (импулси с различно запълване в зависимост от товара), така че ако тези 22 волта ги измерваш с някакъв китайски евтин мултицет на обхват за постоянно напрежение този резултат като показание не е верен.
Ако така измерваш, сложи го на обхват за променливо напрежение и дай да видим тогава пък какво ще покаже .
И какъв е уреда с който работиш? _________________ RemoteControls |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 12:54 Заглавие: |
|
|
| Вероятни причини: дефектирал транзистор, изправителен диод(ако има грец на входа) или студена спойка. |
|
|
 |
ogi1966p Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 11:46 Заглавие: |
|
|
Напрежението е променливо, каква е честотата- не знам, но е над 50 Hz и оттам идва огромната грешка при измерването.
Според мен, проблемът е в почти прекъснати изводи на елементите. Опитай да ги подмениш с нови ей така, за спорта, но не се надявай да тръгне.
При напрежение 22 волта луничката би трябвало да свети като в пещера, ако успее да не изгори. |
|
|
 |
|