|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 15:46 Заглавие: Toshiba Satellite 1605CDS -CD-ROM проблем |
|
|
| Лаптопа ми е подарък, доста древен, но точно такъв ми трябва за работа.Има качен WIn98. На мен ми трябва DOS i Win98. Проблема е , че не вижда CD. Въпросът е дали се превключва от някъде хардуерно или си е заминало CD? И въобще подлежи ли на смяна въпросното, защото ми се струва, че върви с флопито заедно, а и надали ще се намери такова старо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2011 20:05 Заглавие: |
|
|
CD to трябва да е обявено в биоса i IDEканала на който е закачен да е разрешен, под ДОС да се вижда трябва да се заредят съответните драйвери в config.sys /например DEVICEHIGH=C:\MTMCDAI.SYS /D:123 / и след това да се стартира mscdex.exe / autoexec.bat /LH C:\Windows\COMMAND\MSCDEX.EXE /D:123 /
CD ROM устройства има за USB i LPT портове. |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2011 11:47 Заглавие: |
|
|
Това го дописвах, но ефект нямаше. Успях вече да го "изскубя". Оказа се, че CD то е стандартно. Вече е сменено с друго и всичко е наред. Даже сме с DVD . Благодаря за съдействието. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|