| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 23, 2011 17:48 Заглавие: |
|
|
| Изпълнителния механизъм е електромотор,на който фабричен модул подава за 4секунди различен поляритет при което огледалата се прибират или отварят.Командата става от джойстика за регулиране завъртян на 180градуса.Именно при това завъртане се затваря верегата между споменатите кабели.Няма да правя никакви груби вмешателства,само ще лъжа модула,че съм завъртял копчето. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 10:22 Заглавие: |
|
|
"...фабричен модул подава за 4секунди различен поляритет при което огледалата се прибират или отварят.Командата става от джойстика за регулиране..."
Така изложеното инфо поражда у мен 2-въпроса:
1.Сигурно ли е това за 4-те сек, т.е. при задаване на команда от джойстика (за прибиране примерно) и след извършване на действието(прибиране), изпълнителният механизъм (моторчето) под напрежение ли е или въпреки задържането в това положение (на джойстика), напрежението към двигателчето се прекъсва.
Това е много важно.
2.С едно и също движение на джойстика ли се извършват и двете команди- прибиране и отваряне на огледалата или 2 различни, т.е. питам за логиката (т-тригер примерно ???) ?
Ясно ли питам или не се разбира?
p.m. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 18:29 Заглавие: |
|
|
Постоянно окъсява джойстика и модула си има грижа за всичко.Все пак не разбрах коя година е колата?Вчера програмирах на една 2005г да се прибират при заключване. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 24, 2011 20:34 Заглавие: |
|
|
| Днес навързах едно реле с няколко диода.Без контакт релето затваря веригата и огледалата са прибрани.Подаването на контакт отваря веригата и самозадържа релето към постоянен плюс.Огледалата се отварят.При отпадане на контакта релето остава под напрежение до момента на заключване,когато за миг отпада минуса на релето и веригата се саморазпада.Нормално затворен контакт от релето се затваря и огледалата се прибират.До тук всичко добре,но като затворя шофьорската врата модула не приема команда.Идеята е приложима да отваря огледалата при контакт и да ги прибира при отпадането му,но на мен не ми допада.Толкова за сега,колата е 2003г може би се програмират,но никой от оторизираните сервизи не го знае. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 0:48 Заглавие: |
|
|
Петре, добре е, че най-накрая си прочете личното.
Как да ти се помогне обаче, поне със съвет, при положение, че не отговаряш на въпроси.
Имам такъв въпрос предвид:
| ivanovbg написа: | | ...мисля че можеше да се програмира през контролния модул. |
През къде ?
| peter74 написа: | | ...може би се програмират,но никой от оторизираните сервизи не го знае. |
Не съм очуден...
| ivanovbg написа: | | ...Вчера програмирах на една 2005г да се прибират при заключване. |
ivanovbg, и какво е името на софтуера, с който може да се програмира тази функция "през контролният модул" на рендетата ? Сподели, моля.
Ако не искаш в темата, драсни ми лично. Моля. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 6:55 Заглавие: |
|
|
Работя с Модис на Сън,но до 2005 не става-в събота проверих.Иначе влизаш в боди и ми излиза като опция управлението на централното,стъклата и огледалата.За колите произведени след 09.2005 си го има като опция.Не знам защо съм останал с впечатлението за 2003г.
По темата-Проблема е че като изгасиш двигателя отпада захранването на бутоните на електронния блок за командване на стъклата и огледалата.Мисля че беше предпазител F6.Трябва да му измислиш някакво закъснение. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:31 Заглавие: |
|
|
| Според теб къде се намира бушон 6 ,на капачето на бушоните няма номерация.Съвсем по силите ми е да подам отложено захранване,но не съм сигурен къде.Иначе командването на модула отпада в момента на заключването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:53 Заглавие: |
|
|
В атача ти е схемата,пише че е 6-ти  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
|