| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:47 Заглавие: |
|
|
| В pomagalo.com има материали, но не са безплатни. Ако се поразтърсиш из нета, може и безплатни да намериш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
revenue Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 19:44 Заглавие: |
|
|
| lenko71 написа: | | Нищо не си споменал за честотата и формата на напрежението.. |
Напрежението е синусоидално с честота от 1к до 10к херца. Иначе съм проверил учебниците си и намерих само методика за изчисляване на мрежови трафове и общи теоретични сведения за тях. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 20:07 Заглавие: |
|
|
Първо
| revenue написа: | | Трябва ми трансформатор 15 към 300 волта да издържа ток през вторичната намотка минимум 50 mA. Ако някой може да предложи конкретен модел ще е супер. |
После
| revenue написа: | | Трябва ми трафа за дипломна. |
Още по-после
| revenue написа: | | Напрежението е синусоидално с честота от 1к до 10к херца. |
Продължавай да сервираш на всяка страница по нещо ново
Помогни си сам, за да ти помогнат и другите  |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 5:43 Заглавие: |
|
|
| revenue написа: | ...
Напрежението е синусоидално с честота от 1к до 10к херца. Иначе съм проверил учебниците си и намерих само методика за изчисляване на мрежови трафове и общи теоретични сведения за тях. |
В същите тези учебници има общи формули за смятане при каквато и да е честота.
Или сегашните учебници не са като тези по които съм учил аз .
Обаче... помисли много внимателно какво напрежение ще имаш на изхода на трафото при 1к херца и същия траф при 10к херца.
Трябва да измислиш конструктивно решение, което да ти ограничи възможността от междувитков пробив във вторичната страна. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2011 0:43 Заглавие: |
|
|
revenue,влез в аудиофорума и там питай как се изчисляват звуковите трансформатори в ламповите усилватели :idea-И това ще ти е основата за твоите изчисления.
plamil изрови си тези твои учебници и ако има там нещо за изчисления на трансформатори за всякакви честоти обещавам да ти ги купя на добра цена .Ако ги намериш знай че ще имат и антикварна стойност  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2011 6:49 Заглавие: |
|
|
| plamil написа: |
Обаче... помисли много внимателно какво напрежение ще имаш на изхода на трафото при 1к херца и същия траф при 10к херца. |
Ще бъде еднакво. |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2011 11:09 Заглавие: |
|
|
Опс, грешката е моя.
Да се чете: "Какво напрежение ще има на изхода на трансформатора при 10кХц и при 1кХц?".
Не забравяйте в сметките да включите и реактивното съпротивление на намотките.
П.П. В атача съм сканирал страниците от учебника. Издание 1991г. |
|
|
 |
|