Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся цифров волтметър

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2011 16:19    Заглавие: Търся цифров волтметър Отговорете с цитат

Здравейте,

опитвам се да си намеря някъде в София волтметър, който да показва напрежението в/у дисплей или седемсегментен индикатор.

Искам да измервам напрежение от около 1 волт до около 13 волта със стъпка 10mV - тоест 3 разряден не ми върши работа.

В някакъв магазин в Пловдив продават http://www.electron-pv.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=31 но ще трябва да платя доставка, която е почти 50% от цената му и ми изглежда глупаво при положение, че мога да си го купя някъде от София.

В Млад конструктор продават, но той е с 3 7-сегментни индикатори и съответно най-малката отчетена стойност може да e 100mV.
В Conrad същата работа.

Ако някой знае от къде мога да си закупя такъв готов волтметър или кит, който сам да си го сглобя – нека да сподели.
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами например ето от тоя сорт:

Ето данните му: PDF Виждал съм ги в Конрад за 5-6 лв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, в Конрад имаше два. Единият струваше 6 лева, но можеше да мери до 200mV, а другият струва 17 и мери до 20V, но с точност 0,1V. Тоест 1; 1,1; 1,2; 1,3; и т.н. А аз искам да мери 1; 1,11; 1,12; 1,13; и т.н.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2011 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Вземи прочети PDF-а,който е пуснал колегата!Какво си гледал не знам,но не си видял някои неща!Дисплеят е 3 1/2 цифри,което значи,че при обхват 2V ще можеш да мериш стойности например 1,678V,а при обхват 20 V- примерно 11,41.Което те устройва според изискванията ти.Друг въпрос е точността,която предлага дисплейчето и с какви резистори ще си разшириш обхвата.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

В pdf-a видях, че е 3 1/2 разряден, но не съм сигурен, че този в Конрад беше толкова. Все пак мисля, че в магазина не са малоумни. Когато питах ми казаха, че имат 2. Единият мери до 200mV, а другият до 20. Питах дали мога да го видя този дето мери до 20 и когато го показа видях, че е 3 разряда. Другият не съм го гледал защото си мислих, че не може да мери до повече защото ми казаха, че мери до 200mV.

Утре пак ще отида и ще погледна дали е такъв. Може би в магазина са имали предвид, че е бил настроен да мери до 200mV.

Здравейте,

днеска погледнах уреда, които имаха в конрад - на него пишеше нещо различно от PM428, но видях че е 3 1/3 разряден и го взех.

Когато го разглобих обаче платката беше доста различна от тези, които са показани в datasheet-ите, които намерих в нета.

http://www.pollin.de/shop/downloads/D830196B.PDF

Прикачвам и снимки на всичко, което имам.

Все пак ако нещата написани в Pdf-a отговарят и могат да се приложат на тази платка най-логично изглежда да махна R1 и R2 на които сега пише 334 и 105 и на тяхно място да сложа 100K и 10M (10M нямам и мисля или да го оставя празно или на сложа 8.8М)

В този datasheet не пише нищо за "мостчетата", но ако се водя по написаното в datasheet-a, който eler даде, единият мост трябва да го махна и да сложа друг на P2.

П.П. Просто подадох захранване на волтметъра и той показва 3 символа. 00.0
Това нормално ли е? Не трябваше ли да показва 4 символа ?
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

С тях няма ли листовка, на която да е обяснено кои са резисторите на входния делител? Резисторите на делителя трябва да доста точни, иначе точността на уреда отива на кино. С мостчетата се определя къде да е десетичната точка. Правилно показва 00.0, четвъртата цифра може да е само 1, затова не се показва.
Върнете се в началото
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма, това е всичко което имам.

То все пак си е написано какво трябва да се сложи на R1 и R2. Единственото, което ме притеснява е това че разположението на отделните резистори на моята платка е коренно различно от разположението което е показано в pdf-ите.

Просто ще одпоя двата резистора и на тяхно място ще запоя другите и ще пробвам.
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

На теб ти трябва нещо такова нали?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам успех с волтметъра. Десетичната запетая наистина се смени като сложа новото мостче, но изобщо не измерва както трябва. Пробвах и с точни резистори (не smd) - същото.

Ще търся нещо друго.

mishomvp - Да, нещо такова. Това като гледам мери с точност до 1mV не мене и 10mV са ми достатъчни.

Най-много да си го взема онзи от Пловдивския сайт и да приключвам.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Нямам успех с волтметъра. Десетичната запетая наистина се смени като сложа новото мостче, но изобщо не измерва както трябва.

Там където пише в листовката "Внимание 1. " чете ли го ? Или пак ще трябва да се обясняваме неща писани и дъвкани хиляда пъти във форума ?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети