|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 16:19 Заглавие: Търся цифров волтметър |
|
|
Здравейте,
опитвам се да си намеря някъде в София волтметър, който да показва напрежението в/у дисплей или седемсегментен индикатор.
Искам да измервам напрежение от около 1 волт до около 13 волта със стъпка 10mV - тоест 3 разряден не ми върши работа.
В някакъв магазин в Пловдив продават http://www.electron-pv.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=31 но ще трябва да платя доставка, която е почти 50% от цената му и ми изглежда глупаво при положение, че мога да си го купя някъде от София.
В Млад конструктор продават, но той е с 3 7-сегментни индикатори и съответно най-малката отчетена стойност може да e 100mV.
В Conrad същата работа.
Ако някой знае от къде мога да си закупя такъв готов волтметър или кит, който сам да си го сглобя – нека да сподели. _________________ Начинаещ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:34 Заглавие: |
|
|
Ами например ето от тоя сорт:
Ето данните му: PDF Виждал съм ги в Конрад за 5-6 лв. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 18:57 Заглавие: |
|
|
Да, в Конрад имаше два. Единият струваше 6 лева, но можеше да мери до 200mV, а другият струва 17 и мери до 20V, но с точност 0,1V. Тоест 1; 1,1; 1,2; 1,3; и т.н. А аз искам да мери 1; 1,11; 1,12; 1,13; и т.н. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 29, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
Вземи прочети PDF-а,който е пуснал колегата!Какво си гледал не знам,но не си видял някои неща!Дисплеят е 3 1/2 цифри,което значи,че при обхват 2V ще можеш да мериш стойности например 1,678V,а при обхват 20 V- примерно 11,41.Което те устройва според изискванията ти.Друг въпрос е точността,която предлага дисплейчето и с какви резистори ще си разшириш обхвата. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 15:45 Заглавие: |
|
|
В pdf-a видях, че е 3 1/2 разряден, но не съм сигурен, че този в Конрад беше толкова. Все пак мисля, че в магазина не са малоумни. Когато питах ми казаха, че имат 2. Единият мери до 200mV, а другият до 20. Питах дали мога да го видя този дето мери до 20 и когато го показа видях, че е 3 разряда. Другият не съм го гледал защото си мислих, че не може да мери до повече защото ми казаха, че мери до 200mV.
Утре пак ще отида и ще погледна дали е такъв. Може би в магазина са имали предвид, че е бил настроен да мери до 200mV.
Здравейте,
днеска погледнах уреда, които имаха в конрад - на него пишеше нещо различно от PM428, но видях че е 3 1/3 разряден и го взех.
Когато го разглобих обаче платката беше доста различна от тези, които са показани в datasheet-ите, които намерих в нета.
http://www.pollin.de/shop/downloads/D830196B.PDF
Прикачвам и снимки на всичко, което имам.
Все пак ако нещата написани в Pdf-a отговарят и могат да се приложат на тази платка най-логично изглежда да махна R1 и R2 на които сега пише 334 и 105 и на тяхно място да сложа 100K и 10M (10M нямам и мисля или да го оставя празно или на сложа 8.8М)
В този datasheet не пише нищо за "мостчетата", но ако се водя по написаното в datasheet-a, който eler даде, единият мост трябва да го махна и да сложа друг на P2.
П.П. Просто подадох захранване на волтметъра и той показва 3 символа. 00.0
Това нормално ли е? Не трябваше ли да показва 4 символа ? _________________ Начинаещ |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 17:11 Заглавие: |
|
|
| С тях няма ли листовка, на която да е обяснено кои са резисторите на входния делител? Резисторите на делителя трябва да доста точни, иначе точността на уреда отива на кино. С мостчетата се определя къде да е десетичната точка. Правилно показва 00.0, четвъртата цифра може да е само 1, затова не се показва. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 17:36 Заглавие: |
|
|
Няма, това е всичко което имам.
То все пак си е написано какво трябва да се сложи на R1 и R2. Единственото, което ме притеснява е това че разположението на отделните резистори на моята платка е коренно различно от разположението което е показано в pdf-ите.
Просто ще одпоя двата резистора и на тяхно място ще запоя другите и ще пробвам. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 18:36 Заглавие: |
|
|
| На теб ти трябва нещо такова нали? |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
Нямам успех с волтметъра. Десетичната запетая наистина се смени като сложа новото мостче, но изобщо не измерва както трябва. Пробвах и с точни резистори (не smd) - същото.
Ще търся нещо друго.
mishomvp - Да, нещо такова. Това като гледам мери с точност до 1mV не мене и 10mV са ми достатъчни.
Най-много да си го взема онзи от Пловдивския сайт и да приключвам. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Нямам успех с волтметъра. Десетичната запетая наистина се смени като сложа новото мостче, но изобщо не измерва както трябва. |
Там където пише в листовката "Внимание 1. " чете ли го ? Или пак ще трябва да се обясняваме неща писани и дъвкани хиляда пъти във форума ? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|