| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 14:18 Заглавие: USB ДУ за Компютър |
|
|
Здравейте колеги искам да попитам дали в България се предлага нещо такова като хоби кит.Видях, че неомонтана предлагат, но техните устройства се свързват чрез COM порт а компа ми е по нов и яма такъв. Потърсих малко из гугъл и видях това , но когато потърсих този микроконтролер в Elimex.bg, Construktor.bg и kvazer.com ударих на камък защото никъде го нямаше, а и нямам нужните устройства и знания за да го програмирам.
Благодаря предварително на всичко които ще помогнат!
Извинявам се ако темата не е за тук или ако вече има подобна тема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 14:56 Заглавие: |
|
|
Comet.bg се водят за официален представител на Майкрочип.
В страницата която даваш се описва и за 18F2455 и за 18F2550.
2455 в Комет го нямат наличен. 2550 имат достатъчно. В страницата в един от коментарите пише:
* Does matter if used 18F2455 or 18F2550?
They are both programmed with irmanClone.hex?
I ask because I see in the firmware folder files like “18f2455.lkr” but no any 18f2550 file.
* @guest — it’s the same chip, but the 2550 has more memory. The .lkr file is from the C19 compiler, you can find a 18F2550.lkr there if you want to recompile the project. I’m not sure if there are differences besides the program space that preclude the 2455 hex from working.
* Thanks very much vor this cool project! It works with my 18f2550. Here is the firmware compiled for the 2550, maybe it solves some problems the others have with the 2550:
http://www.cg.tuwien.ac.at/~markusl/irmanClone2550.hex
Ето ти и код за 2550. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 16:20 Заглавие: |
|
|
Няма никакъв проблем да използваш дори 4455 или 4550. Идеята е просто ПИК-чето да има USB интерфейс. Единственото неудобство, което ще срещнеш е, че ако използваш друг контролер различен от 2445, ще трябва да бръкнеш в кода и да го компилираш за съответния контролер.
Това не е сложно. Ако не разполагаш с C18 пиши. Мога да ти го дам.
Трябва обаче да разполагаш с програматор или някой, който да ти го програмира във всички случаи.
Иначе колегата е прав. При комет има 2550(скоро си взех няколко от там), а и там са най-евтини. |
|
|
 |
miroton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:03 Заглавие: |
|
|
| Погледни си описанието на дъното,някъде има ком порт.Само трябва да забодеш буксата и си готов. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:04 Заглавие: |
|
|
Искам да попитам по опитните от мен има ли качествен програматор който се свързва чрез USB, защото както се разбра дъното ми няма COM порт ако има няма да откажа линк?
Благодаря предварително! |
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:18 Заглавие: |
|
|
| Кажи си модела на дъното. Дори и да няма букса на него има голяма вероятност да има хедър, към който да свържеш планка с ком порт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:39 Заглавие: |
|
|
Дъното ми е GIGABYTE GA-MA770-DS3
Хмм, странно според това дъното ми има COM порт, но когато погледнах задния панел на това място имаше още 2 USB порта
edit(21:57):
В действителност дъното ми има serial port header, но нямам ни най малка идея как да сложа букса към него или по точно каде да сложа тази букса по котията
Последната промяна е направена от tedo_kinta на Вто Авг 30, 2011 20:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ono Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:57 Заглавие: |
|
|
| Погледни версиите на платката rev. 2.0 на мястото на порта има усб 2 броя, а на rev. 1.0 има ком порт. |
|
|
 |
miroton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 20:59 Заглавие: |
|
|
| Вземаш 386 или 486 и сваляш ком порта(пластината от зад и кабела) и си готов. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 30, 2011 21:00 Заглавие: |
|
|
Прав си не съм погледнал че има rev 2.0
Но сега четох из книжката и както казах в предишното си мнение имам header но не знам каде да сложа тази букса по кутията
miroton, тези числа нищо не ми говорят както казах за първи път ще се занимавам с подобни неща
Като се присетиш за още нещо си има бутон EDIT вместо да плющиш пост след пост Така да обръщаш внимание че някой върви след тебе и събира |
|
|
 |
|