Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Израбитка на платка за управление на въртележка.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2011 14:05    Заглавие: Израбитка на платка за управление на въртележка. Отговорете с цитат

Търси се човек за разработване на платка за управление на детска въртележка. Трябва да се управлява с реле един електромотор, който да върти от 2 до 10мн. и да пуска през това време мелодия. Мисля че с пик и няколко бутона ще е най добре. Да може да се задава времето на работен цикъл и старт и стоп бутон за аварийно спиране. Оригиналната платка е с 8битов процесор, ТТЛ-ки и старите епроми, като се развали няма части за ремон. Ако някой се наема нека се обади на лични за цена да не пълниме темата с излишни постове и пазарлъци. За идеи също съм отворен, но аз не разбирам от пикове и програмирането им.

Благодаря на отзовалите се, ще пиша на лични на всеки. Това не е за мен, а за друг човек ще го питам до каква сума дава и ще пиша.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Shadow__01
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2011 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.tpetrov.com/search.php?prod=1325+%D0%A0%D0%95%D0%9B%D0%95+%D0%97%D0%90+%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%9C%D0%95 Програмируемо реле за време. Мисля, че го продават кати кит за сглобяване. Ако заработи като го сглобиш заработи и сам ще можеш да го свържеш като оперативна верига на релето на електродвигателя. Ако иска допълнителни защити и бутони с малко акъл, познание по електротехника и сръчни ръце ще можеш да си направиш колкото си поиска. Препоръчвам да измислиш нещо като нулева защита и така да си изкараш бутон за авариийо спиране на двигателя.
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2011 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубава идея. Но на мен ми трябва нещо с кварцова стабилизация. Това реле с 555 като напече слънцето с 40гр. и вътре в кутията става 50, къде ще му отиде характеристиката. Аи отделен модул за мелодиите, защо като хората са измислили процесори за това.
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2011 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Е има и готови с контролер http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=302_312&products_id=12015&osCsid=04448241b2948531b3be239cc4ba4351 Както и това с два изхода http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=302_312&products_id=12014&osCsid=04448241b2948531b3be239cc4ba4351
Между другото сега видях, че това което ти предлага Shadow__01
не е с 555 а с ПИК. Повече инфо тук http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1553.html
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 02, 2011 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Оригиналната платка е с 8битов процесор, ТТЛ-ки и старите епроми, като се развали няма части за ремон.

Нямаш си представа ,колко си далече от истината ! Ако си прочетеш UVEprom-ите и кажеш какъв е процесора (Z80 ,6800 ,I8051 ,или някой подобен) може да ти намерим пълен комплект резервни . За ТТЛ -ките също .
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 03, 2011 7:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята на sathv е добра само оператора как ще се оправи с бутоните незнам. Той му трябва да пуска игри, като една е с продължителност 2,5мн. Пуска 1, 2 или три игри заедно и толкоз, и да може да спре по всяко време. Да свири мелодия докато върти. В оригиналната има и управление на лампи, но той не го иска.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети