| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dj_papi Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 04, 2011 18:58 Заглавие: Въпрос за светодиодна индикация |
|
|
Здравейте,
Светодиоден индикатор моно, 12 светодиоди , въпросът ми е как може да се преработи схемата или може би нова схема за да има възможност да се свържат не 12 а например 3 X 12 светодиода (още 2 реда от светодиоди (по 12 бр.) сварзани успоредно кам основния ред.) и дали е нужно преработване или ще ги захрани.
Схемата е описана подробно в сайта > http://hobby.neomontana-bg.com/
в раздел Хоби електроника / набори / led индикатори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 04, 2011 20:41 Заглавие: |
|
|
| Кой по-точно от всичките ? Има с транзистори, иама с чип ? Даи точен линк на въпросния кит. |
|
|
 |
dj_papi Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 04, 2011 22:19 Заглавие: |
|
|
Няма значение тъй като все още не сам си взел, просто се интересувам дали може да се получи и ако може ще ми трябват доста, предложете ми дали с транзисторите , дали с интеграла.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 7:33 Заглавие: |
|
|
| В такъв случай си вземи с транзистори, че тия интеграли са много шибани. Трудно се намират и са скъпи вече. Вземи си например ето този - кит номер 117. |
|
|
 |
dj_papi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 8:39 Заглавие: |
|
|
| Meрси за отговора, само не разбрах, казвате че тази с транзисторите ще захрани още два реда светодиоди така. (трябва ми по три светодиода на канал да са сварзани, направил сам кутии големи с отделни клетки и за това по три светодиода на клетка става вапрос за голяма индикация като по дискотеките . |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 9:57 Заглавие: |
|
|
| За този кит, трябва да се направят корекции на резисторите от R8-19. И емитерните R20-23. Да им се намалят стойностите, за да ти светнат трите светодиода за ниво. Схемата е изчислена, токът през светодиода да бъде 3 ma. на транзистор, който е малък за 3бр. светодиода. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 10:06 Заглавие: |
|
|
| Така е, но ще трябва да си ги подбереш опитно. Както каза колегата, иначе няма да ти светнат както трябва светодиодите. |
|
|
 |
dj_papi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 10:50 Заглавие: |
|
|
Благодаря много за отговорите ! Като взема схемата ще тествам и ще пиша какво се е получило.
Модерирано от RC
Бутон за отговор
[url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110&topicshow=Правила%20на%20форума!]т.8[/url] |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 18:09 Заглавие: |
|
|
| Обърни внимание как ще свържеш светодиодите.Свързват се последователно не успоредно.Три светодиода последователно за всеки транзистор.Правихме този кит на неомонтана и излезе че тез 3 милиампера на сведодиод е малко за да светне добре отива към 8 милиампера.25 милиампера ще стане за всеки транзистор. |
|
|
 |
dj_papi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 21:37 Заглавие: |
|
|
| Plamskia написа: | | Обърни внимание как ще свържеш светодиодите.Свързват се последователно не успоредно.Три светодиода последователно за всеки транзистор.Правихме този кит на неомонтана и излезе че тез 3 милиампера на сведодиод е малко за да светне добре отива към 8 милиампера.25 милиампера ще стане за всеки транзистор. |
Да и аз това осетих, в краина сметка илзезе и друго че в наличност има повече с интеграл отколкото с транзистори, утре отивам да взема и да видим какво ще стане но не ми се вярва да светнат повече диоди, ще пиша какво в станало, някой ако има идея ако може и желае да я сподели ще съм много благодарен. Просто си мисля да не прозвучи тъпо може би, тази схема ми трябва за реализиране на нещо за което тя "не върши работа" ! Рзглеждах много led контролери и димери но никаде не видях да може да се влиаят от звук, просто DMX контрол или предварително програмирани чипове, но ми направи впечетление че захранват многоо светодиоди и именно не може ли тази схема да на прави същтото , да "командва" например друга схема от светодиоди пример не по 3 а да са по 10 на канал (защтото се оказа че само с 3 нищто няма да стане тествахме само 3 без никаква схема просто захранени и е много слабоо). За нещто такова иде реч не никаква идея за реализация > http://www.youtube.com/watch?v=uICBwwzjqhg&feature=related
точно същара функция на въпросния кит, но с много диоди това ми рябва някой ако се сети да пише , утре иначе ще тествам и ще кажа !
МЕРСИ ЗА ОБЪРНАТОТО ВНИМАНИЕ ВСЕ ПАК !!!!!! |
|
|
 |
|