| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shadow__01 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2011 23:33 Заглавие: |
|
|
Нямам старо компютърно захранване, а и не обичам да развалям готово нещо дори и да имах.
Какво му има на топлоотдаването? Нали затова се слага голям радиатор? Дайте съвет как да го подобря.
Или да трябва да сложа 2 или 3 транзистора,но тогава трябва да се преработва схемата? Ако да как?
И вече писах, че ще е до 10 ампера. Като едва ли някога ще се натоварва дотолкова много.
Приемам всякакви идеи за реализирането и подобряването на схемата. Избрах точно нея, защото излиза евтино и е сравнително лесна за направа.
Отговарям на въпроси всякакви стига да са по темата. Не търся готови решения или ATX или подобни. Къде отива тръпката да си го направиш сам, ако си го купиш готово? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 4:58 Заглавие: |
|
|
Свържи се с мен да ти подаря един дарлингтон 50А/1000V(двоен)на Semikron.Аз съм си направил токоизправител с такъв 2-36V/10A.Само че хубав радиатор и вентилатор трябват за тежките режими на работа.Използвал съм LM723-има ограничение на тока. _________________ [email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 9:06 Заглавие: |
|
|
Благодаря, но съм от Бургас, не от Русе.
Все пак какъв е транзистора да го потърся в магазините? |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 12:25 Заглавие: |
|
|
Няма да го намериш по магазините.потърси в интернет за инфо:semitrans на semikron SK 50DB 100D BL3 2986
2 тройни дарлингтона в масивно блокче.
Не се отговаря с този бутон _________________ [email protected] |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 13:34 Заглавие: |
|
|
Kacho ,а ти ползваш ли и двата дарлингтона ,защото този модел който си дал са вътрешно свързани емитера на първия с колектора на втория ,явно за полумост ,но в твоя случай явно единия няма как да се ползва .
Но след като питащия си редуцира искането до 10А -2-3 обикновени 100 -150W транзистора в паралел ще го оправят . Има много писано по въпросите за свързването ,даже и тук имаше линкове към схеми ,така че да сяда ,чете и действа ! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 13:53 Заглавие: |
|
|
Темата е вече на трета страница с общо философстване. Питащия нито знае какво, нито знае как. Но си мисли нещо си. Прецизирай си заданието - какво искаш и защо да е точно така а не иначе. Не към всяко копче може да се пришие балтон. Може да е за риза или жилетка. Това трафче твоето е крайно недостатъчно за исканото от теб. Така че това ми е трето писане да се конкретизираш, темата е на трета страница. И както продължаваш се е запътила към най-долните раздели на форума. Обикновено с другите това става след липса на отговор по същество на първи - втори въпрос. Ти си на трети, сещай се. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Dany_M Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 14:07 Заглавие: |
|
|
| Днес, в новия брой на сп. Радио, попаднах на това и втората част |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 18:52 Заглавие: |
|
|
ELP, това което си написал значи ли, че ако на тази схема http://www.reuk.co.uk/LM317-High-Current-Voltage-Regulator.htm сложа паралелно 2-3 такива като на схемаtа транзистора на общ радиатор ще стане номера?
Dany_M, чудесна схема но за мен е прекалено голяма и ще дойде много скъпо. Все пак всеки се простира според чергата си. Моята черга може малко да се разшири, но в определени граници. |
|
|
 |
Dany_M Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 19:02 Заглавие: |
|
|
И аз така си помислих, но реших да я постна за всеки случай.
Успех. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 19:14 Заглавие: |
|
|
Хубаво си направил като си я постнал. Тази тема е добре, ако модераторите преценят да остане в този раздел. Тя не е само за мен или за анонимния гост който я чете и събира информация като мен, а за всички които искат да си направят, увеличат мощността или търсят схеми или съвет за нови или стари изправители.
Знам, че въпроса ми е изглежда малко странен, но някъде в Бургас някой да знае някъде където да изработват платка по схема на машина която да печата надписи за елементи и пътечки за свързането им. Така ще се спести доста място, защото големите схеми трудно се правят на ръка и стават много обемни.
И какво стана с трите транзистора паралелно по схемата. Ще стане ли, защото колмпютъра ми е слабичък за новите програми за симулация на схеми. |
|
|
 |
|