|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jordansim Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 13:15 Заглавие: UART |
|
|
Вчера си взех това http://elimex.bg/product/24721/kit-k012-oborotomer-3-v-1.html и ми направи впечатлиние черната букса, и днес както си разглеждаж китовете на елимекс видях това http://elimex.bg/product/27607/kit-k074-konvertor-usb-kam-uart.html със същата черна букса, и ме обвзе любопиството.Като пречетох какво пише отзад на опаковката ми дойде на ума, че това мога да го вържа към лаптопа и да наблюдавам функците, но като го взех (както с всяко ново нещо) почнаха проблемите, а те са:
1. Нямам кабел, с който да свържа конвертора с оборотомера.
2. Нямам и софтуер за конвертора ( доколкто разбирам от опаковката не ми трябва)
На опаковката пише:
КОНВЕРТОР USB КЪМ UART
Конверторът може да бъде използван с различни микроконтролери, като PIC, Atmel или други с TTL серийна връзка.Устройството е ,,plug and play" и се захранва от USB порта (без външно захранване)
Приложение:
-USB приборостроене на различни устройства;
-USB идустриален контрол ;
-USB четци;
-USB към RS232/RS422/RS485 конвертори;
-USB аудио и видео с нисък трафик за пренос на данни;
-PDA за пренос на данни USB ;
-Интерфейс MCU/PLD/FPGA;
ПОМАГАЙТЕ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 13:35 Заглавие: |
|
|
А за черната букса 10pin двуредова,купувал съм такава за вътрешно схемно програмиране на ATmega контролери.Ако към кита няма схема
за начина на свързване,ще е много трудно.А и не съм виждал да продават кабел с такава букса. |
|
|
 |
jordansim Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 13:44 Заглавие: |
|
|
НЯМА Откъде мога да намеря такава?
Модерирано от RC
Бутон за отговор
Бутон за редактиране на собствено съобщение  |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 14:07 Заглавие: |
|
|
Купувал съм ги от Пловдив,мъжка и женска,от Комет Електроникс или ЕлектронИнвест.Кита е предназначен за Модули с такава букса,но може да го направиш и за CON DB9F или DB9М например.Като такива кабели има в изобилие.
трябва ти LEN Съединител 10F,има в www.tpetrov.com
Последната промяна е направена от eko67 на Съб Сеп 10, 2011 14:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 14:12 Заглавие: |
|
|
За подробна информация можеш да попиташ търговеца или производителя. Сигурно по етикета има написана контактна информация. Какво на теб ти е дошло в главата няма значение, важното е устройството дали има заложена въпросната функция.
Така че не знам каква ПОМОЩ очакваш. Тук няма кой да те оборудва със специфичен кабел, както и да ти напише специализиран софтуер за твоя кеф. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
jordansim Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 14:21 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | За подробна информация можеш да попиташ търговеца или производителя. Сигурно по етикета има написана контактна информация. Какво на теб ти е дошло в главата няма значение, важното е устройството дали има заложена въпросната функция.
Така че не знам каква ПОМОЩ очакваш. Тук няма кой да те оборудва със специфичен кабел, както и да ти напише специализиран софтуер за твоя кеф. |
Очаквах да се реагира така и не забравяй, че от скоро се занимавам с това, и незнам трябва ли или не трябва да имам софтуер, и от къде да си взема букса! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|