|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ilven Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 15:53 Заглавие: |
|
|
| takiev написа: | | ...Пробвай с друг транзистор V543--/ключа за 7808/. |
Значи май имаме известни разминавания в схемите по които се ръководим!Аз се ръководя от тази:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/62272/Voltel_VL-1407C.html, която е в комплект с въпросния телевизор.Не разбрах много добре за кой-точно транзистор става дума!Междувременно пробвах и без памет, но тогава изобщо не стартира.Не излиза от стендбай режим.Пробвано и с друг краен транзистор на Х.О.Никакъв резултат!Гореспоменатия проблем не се повлиява.Отворен съм за други идеи. _________________ Добре е, ако работата ти е хоби, но не превръщай хобито си в Работа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 17:22 Заглавие: |
|
|
| ilven написа: | ...
Значи май имаме известни разминавания ... |
Сефте ...
| ilven написа: | | ... захранването на LA78040 |
Гледам са две , плюс и минус.И по твойта схема. И по вече отдавна съществуващата схема в обменника. Или не пишеш точно.
И там имаш пожелателна смяна на C304,305,306 , щот не можеш да чуеш пулсациите с уше  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Сеп 10, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
По тази бих сменил без да меря Тр=V563, V562--защото не пишеш какво си измерил по тях....,а С562.С554.С558--сменял ли си ги?
Идеята ми е да разбереш защо не тръгва ХО-то...
Осцилоскоп ако имаш--гледай защо не стига Н имп. до крайния--какво става
Ако беше написал какво си правил ... ама ,за всеки случай провери i R517? |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2011 8:04 Заглавие: |
|
|
| takiev написа: | Идеята ми е да разбереш защо не тръгва ХО-то...
Осцилоскоп ако имаш--гледай защо не стига Н имп. до крайния--какво става |
Господа Академици, | Цитат: | | когато прекъсна захранването на LA78040 или пък прекъсна В.О. намотката, при запускане, високото си тръгва нормално |
Снабдете се с по една фуния от старите грамофони, слагайте на ушето и установете защо не работи В.О. .. ?  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Сеп 11, 2011 13:17 Заглавие: |
|
|
Споко,ще стигнем и до C306,C305 и C304, ама към края на 2-ра страница ... , ако не ги е сменил докато се дръвчем тук.... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|