| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 4:32 Заглавие: Юност 402В подмяна на конденз. |
|
|
Здравейте. Въпроса ми е относно електролитните кондензатори в този телевизор. След смяна на KT815B и на другия, мисля, че КТ814, открих, (отчасти благодарение, чрез форума, на активния пазител на Юносите, "Коцев" ) че заради един 200мкф има много тих звук. Смених всички и в момента всичко е ок както следва
20uf - 22uf
50uf - 47uf
200uf - 220uf
500uf - 470uf
В резултат образа е леко разширен. Гледа се, но в акъла ми се роди идеята да монтирам кинескоп 31ЛК3Б. (София31)
Въпроса главно е, правил ли е някой горната замяна на кондензатори и следва ли от нея проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valeri2636 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 6:55 Заглавие: |
|
|
| Разширения образ не е от кондензаторите ,които си сменил. Това може да се дължи на повишено захранване. Идеята да монтираш кинескоп от София 31 не е много добра, защото е с друг ъгъл на отклонение. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 7:33 Заглавие: Юност |
|
|
Да можеш да монтираш на "Юност" кинескоп от "София-31. За да има нормален хоризонтален размер образа подмени и кондензатор С124/134/ не знам по коя схема работите. Трябва да се увеличи стойността му. Това се прави опитно. На доста такива апарати съм подменил кинескопите по този начин. Успех! _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 13:04 Заглавие: |
|
|
C124 ми е 0.033uf неполярен, горе в дясно под ламарината на каскадата
c134 ne го намирам, къде е и как да идентифицирам платката за да видя кое трябва да човъркам? |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 14:38 Заглавие: Юност |
|
|
Дал съм двата номера 124/134 на въпросния кондензатор защото на различни схеми е обозначен с единия от двата номера. Щом си намерил С124 само него увеличаваш. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 09, 2011 14:46 Заглавие: |
|
|
Реших да го оставя на това положение. Образа е ясен и няма забележки, идеята беше просто кинескопа да е нов, но ще вземе да му изгори я каскада, я някой транзистор, после ще ме е яд  |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 1:14 Заглавие: |
|
|
Темата пое леко друг обрат. Завърших 402, тествам го вече 4 дни без спиране и не дава никакви ядове. Стана ми кеф че си оправих сам звука и си взех 406, нямаше някой части и ги добавих.
За съжаление няма да успея този път сам. Телевизора запали, беше ок, но сега след смяна на електролитните кондензатори,на горното шаси, образа се завъртя по часовниковата стрелка. Спрямо готовата и работеща 402 сверих капацитетите и поляритета, както и, че правилно са възстановени скъсани писти.
Според мен някой от кондензаторите са ментета. Помогнете от кой се получава подобно нещо |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 5:37 Заглавие: |
|
|
Ако си разкачал кабелите на отклонителната система и си ги объркал се получава такова завъртане на образа. _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 11:56 Заглавие: |
|
|
| Не, не съм я пипал |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 15:47 Заглавие: |
|
|
| Zdravkicha написа: | | Ако си разкачал кабелите на отклонителната система и си ги объркал се получава такова завъртане на образа. | И защо ръсиш глупости след като | joemark написа: | | образа се завъртя по часовниковата стрелка. |
Завъртяна е самата отклонителна система. Не е сменено ляво/дясно или горе/долу.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|