|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 31, 2011 21:05 Заглавие: |
|
|
| Проследих по схемата 1,5V, но го няма! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 9:00 Заглавие: |
|
|
| Лаптопа заработи след награяването на BGA чип който се намира между двете лентови кабелчета за включване на лаптопа.Помогна ми един приятел ,аз не можах да се справя.((: |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 9:57 Заглавие: |
|
|
Какви 1.5V те гонят...
Между двете кабелчета би могла да стои видеокарта,ако е монтирана.
Лаптопът е започнал да се включва след "презапояване" на видеокарта?Може би се шегуваш? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Falco Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 19:32 Заглавие: |
|
|
Сега ше ми повярваш ли че е възможно? Аз от кога го разправям че се получава. Верно че е временно (работи от 2 до 10 месеца) но ако чипа не е с дефект ремонта е успешен. В някои случаи ако презапоиш чиповете за захранването на процесора и мостовете също си тръгва машинката без други проблеми. Но като цяло, цялата 6-та и 9-та серия са некачествено сглобени. Това си е мое мнение. _________________ Всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува. |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 19:51 Заглавие: |
|
|
| Не е видеокартата,друг беше чипа по-малък като размери,съжалявам ,че не го записах ... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 20:16 Заглавие: |
|
|
Фалко,тук няма мистика,само физика и конкретна,точно определена схемотехника и алгоритъм на включване.Местата за шамани отдавна свършиха,просто много станахте.
Гуфи,в този лаптоп,на BGA монтаж, имаш юг,север и видео като опция.По точки 2,3,лаптопът няма право да не се включва.Ако говориш за юг и лаптопа не е падал,готви се за рекламация,да не говорим,че не може да бъде надеждно презапоен,което поначало е глупост,щото е залят с епоксидка.Т.е. този който е вършал,ако знае какво прави,не би презапоявал,а би свалял и реболвал,след като разполага с необходимата техника,ако това е така.
Та би ли споделил какво точно е правено,че ми стана интересно. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 8:08 Заглавие: |
|
|
| marmot,написах всичко каквото ми беше казано от приятеля който го оправи.Той ми каза,че е имало дежурни напрежения и лаптопа е тръгнал след нагряване със станция с горещ въздухна чипа за който съм писал по-горе.Ако лаптопа се върне ,тогава ще мога да кажа кой точно е чипа който е нагряван.Съжалявам ,че в момента не мога да дам повече инфо. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|