| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
www123 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2011 8:18 Заглавие: За инверторните електрожени ... |
|
|
| Според вас трябва ли да се подбират с еднакви параметри крайните транзистори в инверторните електрожени или от това няма смисъл ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stojan Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 12, 2011 19:40 Заглавие: Re: За инверторните електрожени ... |
|
|
Не е нужно да се подбират с еднакви параметри.
Нужно е да се види защо са изгорели,токовата защита,формата на импулсите....
Успех. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 2:29 Заглавие: |
|
|
| Да задължително! Не е логично да тикаш каквото ти падне, надявам се не става въпрос за комплементарни двойки, нали? |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 20:29 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | Да задължително! ...... |
Изказваш се неподготвен пич!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
miroton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 21:08 Заглавие: |
|
|
| Аз за какво ги подбирам 15 години? |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 11:37 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | Изказваш се неподготвен пич!  |
Такааа, поредното почесване по клавиатурата
И когато заради един скапан транзистор в стека пратиш в казаня 25 парчета смениш кондерите и бриджа не дай си боже да ти опукат и изходните диоди ще те видя каква песничка ще ми запееш!!!!!
И повярвай ми тук у наше село пристига най голямата смрад като параметри на елементите с такива огромни разлики че ако не му прочетеш надписа по параметри не мойш го позна що е!
Сигурно са неподготвени и производителите че всичко минава входящ контрол и селекция преди да се вложи в производството?
А ако се присетиш да наемеш една инфра ред камера и да видиш какво се случва при максимален товар и не подбрани ключове може и да разбереш че по форуми и блуждаейки из нета ИНЖЕНЕР не се става!
И когато минеш през всичко това и придобиеш една десета от моята подготовка, знания и опит по темата може би ще успееш да схванеш някои друг процент от нещата които съм написал в този форум.
А до тогава, моля те, не пиши глупости в теми които не разбираш. И никога не наричай някого на когото не знаеш подготовката, опита и знанията неподготвен пич |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Чет Сеп 15, 2011 18:01 Заглавие: |
|
|
Eх, Петров!
Това за почесването на клавиатурата ми хареса- представям си как се почесваш на друго място....
http://valvol.ru/topic85.html
въпроса е какви транзистори използваш- ако са някакъв сбиртък биполярни транзистори- по- добре не прави инверторен електрожен, както и не ремонтирай такъв. От 6 години правя мощни импулсни устройства в това число съм ремонтирал и инверторни ел жени с IGBT транзистори- досега не ми се е налагало да подбирам.
Преди 30 години работех в завод "Електра"- първите импулсни захранвания-там един идиот направи рационализация и замени японските 2SC1509 със съветски КТ808 и въпреки жестокия подбор и маркиране транзисторите с цветен код за еднакви параметри стана като в твое село- транзисторите се разнасяха в кофи...
и една последна забележка- ако бриджа ти гръмне- изходните диоди не дефектират- обратното обаче се случва.
НЕ говори на ангро моля, те! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 3:32 Заглавие: |
|
|
Щях да ти отговоря по руски!!!!! (напълно си го заслужи)
Но мина време и яда ми отшумя, а и се оказва че си почти набор
Така, опита ми с импулсни преобразуватели и управления (и.т.н.и.т.н.и.т.н.)датира от 1985г.
Заварочни инвертрори с микро контролерно управление 2003-2010 разработка и прототипи с тестване от възложителя, - презокеанска компания!!!
Повече от 30 разработки! 6 от тях в серийно производство. Един 666Амперов инвертор с три фазно 190 200 волтово захранване и итерфейс за връзка с управлението на заваръчния робот!!!
Когато създадеш инвертор на който при тест може да се окъси която и да е част от моста и да оцелее ти стискам ръката.
Аз да!!!!!
В мой инвертор заради диоди не е гърмял ключ но заради ключ е гърмял диод!!!! дали и по колко начина може да опука мост?
Ако желаеш можем официално тук във форума да се обзаложим и със пълно документиране и да предоставим информацията за опит на колегите.
Естествено загубилия поема всички разходи, включително и разходите за необходимата бира и мезе
За всичко останало дай на лични че спамим темата на човека.
И последно: във всички фабрични модули и фабрични машини се селектират ключовете, при ремонт и реализация на прототип също го правете заради не селектирани ключове Певето може да падне със 30%. А по тази причина У наше село ще ти тегят една тънка или дебела, а на запад близък или далечен може да ти стъжнят животеца
За лафа с биполярните направо ме накефи но и почти уцели че вече сме на IGBTта и те не са далеч, пък и пада върху тях е по малък обикновено |
|
|
 |
|