Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За инверторните електрожени ...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
www123
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 12, 2011 8:18    Заглавие: За инверторните електрожени ... Отговорете с цитат

Според вас трябва ли да се подбират с еднакви параметри крайните транзистори в инверторните електрожени или от това няма смисъл ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stojan
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Сеп 12, 2011 19:40    Заглавие: Re: За инверторните електрожени ... Отговорете с цитат

Не е нужно да се подбират с еднакви параметри.
Нужно е да се види защо са изгорели,токовата защита,формата на импулсите....
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2011 2:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да задължително! Не е логично да тикаш каквото ти падне, надявам се не става въпрос за комплементарни двойки, нали?
Върнете се в началото
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2011 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров написа:
Да задължително! ......

Изказваш се неподготвен пич! Rolling Eyes
Върнете се в началото
miroton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Вто Сеп 13, 2011 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз за какво ги подбирам 15 години?
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 14, 2011 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

pilgrim написа:
Изказваш се неподготвен пич! Rolling Eyes

Такааа, поредното почесване по клавиатурата Laughing

И когато заради един скапан транзистор в стека пратиш в казаня 25 парчета смениш кондерите и бриджа не дай си боже да ти опукат и изходните диоди ще те видя каква песничка ще ми запееш!!!!! Evil or Very Mad

И повярвай ми тук у наше село пристига най голямата смрад като параметри на елементите с такива огромни разлики че ако не му прочетеш надписа по параметри не мойш го позна що е!

Сигурно са неподготвени и производителите че всичко минава входящ контрол и селекция преди да се вложи в производството?

А ако се присетиш да наемеш една инфра ред камера и да видиш какво се случва при максимален товар и не подбрани ключове може и да разбереш че по форуми и блуждаейки из нета ИНЖЕНЕР не се става!

И когато минеш през всичко това и придобиеш една десета от моята подготовка, знания и опит по темата може би ще успееш да схванеш някои друг процент от нещата които съм написал в този форум.
А до тогава, моля те, не пиши глупости в теми които не разбираш. И никога не наричай някого на когото не знаеш подготовката, опита и знанията неподготвен пич
Върнете се в началото
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2011 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Eх, Петров!

Това за почесването на клавиатурата ми хареса- представям си как се почесваш на друго място....

http://valvol.ru/topic85.html

въпроса е какви транзистори използваш- ако са някакъв сбиртък биполярни транзистори- по- добре не прави инверторен електрожен, както и не ремонтирай такъв. От 6 години правя мощни импулсни устройства в това число съм ремонтирал и инверторни ел жени с IGBT транзистори- досега не ми се е налагало да подбирам.
Преди 30 години работех в завод "Електра"- първите импулсни захранвания-там един идиот направи рационализация и замени японските 2SC1509 със съветски КТ808 и въпреки жестокия подбор и маркиране транзисторите с цветен код за еднакви параметри стана като в твое село- транзисторите се разнасяха в кофи...
и една последна забележка- ако бриджа ти гръмне- изходните диоди не дефектират- обратното обаче се случва.
НЕ говори на ангро моля, те!
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2011 3:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Щях да ти отговоря по руски!!!!! (напълно си го заслужи)

Но мина време и яда ми отшумя, а и се оказва че си почти набор Smile

Така, опита ми с импулсни преобразуватели и управления (и.т.н.и.т.н.и.т.н.)датира от 1985г.

Заварочни инвертрори с микро контролерно управление 2003-2010 разработка и прототипи с тестване от възложителя, - презокеанска компания!!!

Повече от 30 разработки! 6 от тях в серийно производство. Един 666Амперов инвертор с три фазно 190 200 волтово захранване и итерфейс за връзка с управлението на заваръчния робот!!!

Когато създадеш инвертор на който при тест може да се окъси която и да е част от моста и да оцелее ти стискам ръката.
Аз да!!!!!

В мой инвертор заради диоди не е гърмял ключ но заради ключ е гърмял диод!!!! дали и по колко начина може да опука мост?

Ако желаеш можем официално тук във форума да се обзаложим и със пълно документиране и да предоставим информацията за опит на колегите.

Естествено загубилия поема всички разходи, включително и разходите за необходимата бира и мезе

За всичко останало дай на лични че спамим темата на човека.

И последно: във всички фабрични модули и фабрични машини се селектират ключовете, при ремонт и реализация на прототип също го правете заради не селектирани ключове Певето може да падне със 30%. А по тази причина У наше село ще ти тегят една тънка или дебела, а на запад близък или далечен може да ти стъжнят животеца
За лафа с биполярните направо ме накефи но и почти уцели че вече сме на IGBTта и те не са далеч, пък и пада върху тях е по малък обикновено
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети