| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 19:56 Заглавие: Юност 406, незадоволителна работа |
|
|
| Здравейте, проблема е, че сигнала се влияе от потенциометъра на звука. Когато той е усилен докрай, образа е добър и звука е чист. Когато намаля звука в образа се получават снежинки, ако не е избрана програма се появяват черти. В звука се получават смущения |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 21:36 Заглавие: |
|
|
Ами гледаш си само рокендрол и си се кефиш на картинката  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 21:39 Заглавие: |
|
|
Toва би било много добра идея, но по ефирните тв, рок не пускат  |
|
|
 |
bycec Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 21:56 Заглавие: |
|
|
| joemark написа: | Toва би било много добра идея, но по ефирните тв, рок не пускат  |
Повери захранващото напржение, трябва да е 11.2в(по спомени) нзависимо от положението на пот. за звука. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:01 Заглавие: |
|
|
Има решение на въпроса.Пишеш в търсачката Юност 406.Там едно име ще се открои.Слагаш това изделие в един кашон и му го пращаш по куриер.След това си го получаваш с екстри -звук на двата стандарта,хипербанд тунер,може и дистанционно да му сложи.Вътре има место дори и пулта да сложи и пей сърце  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:11 Заглавие: |
|
|
| bycec написа: | | Повери захранващото напржение, трябва да е 11.2в(по спомени) |
В коя точка от схемата требе да има 11 волта ? |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:14 Заглавие: |
|
|
Захранващото напрежение след греца беше 17В. Вчера размотах малко от вторичната намотка и сега е 12.15 под товар.
Благодарен съм на всякакви обяснения и предложения.
Друго което ми направи впечатление е, че при пускане на ТВ се чува силен звук подобен на .... пръдня, който преди всякаш го нямаше.
Агент Коцев ми е известен, благодарение на негови постове си оправих другия - 402В, но аз искам сам да си го оправя, че поне и нещо да науча, че и кефа да е по - голям. Телевизора не ми е необходим, кефа е да знам, че съм го взел на части и съм си го събрал сам Особено сега след обикалянето което му ударих да търся транзистори серия КТ  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:20 Заглавие: |
|
|
| joemark написа: | Захранващото напрежение след греца беше 17В. Вчера размотах малко от вторичната намотка и сега е 12.15 под товар.
на ТВ се чува силен звук подобен на .... пръдня, който преди всякаш го нямаше.
Агент Коцев ми е известен.. |
Трепаш, братче ! Давай в същия дух
.. Чекай да се не загуби нещо
| joemark написа: | | Ами да, прочетох, че на 17в гори тунера и аз го намалих, пък и сметнах че щом изводите за 12в прав ток отиват директно на греца е ок да размотая от трафа. |
Последната промяна е направена от emoome на Пет Сеп 16, 2011 22:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
joemark Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:22 Заглавие: |
|
|
| Ами да, прочетох, че на 17в гори тунера и аз го намалих, пък и сметнах че щом изводите за 12в прав ток отиват директно на греца е ок да размотая от трафа. |
|
|
 |
bycec Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 16, 2011 22:25 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | В коя точка от схемата требе да има 11 волта ? |
На отоплеието на кинескопа.... |
|