| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bsd Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 10:29 Заглавие: Свързване на детектор за движение към прожектор |
|
|
Здравейте,
Купих си детектор за движени, който искам да свържа към прожектор. Имам схема, но нещо се колебая да не объркам нещо. Предполага, че кафяв(BN/br) е фаза, черен(BK/sw) е нула и син (BU/bl) заземяване. Моля споделете дали така трябва да се свърже. Ще бъда благодарен на всеки отговорил.
Снимка на схемата
http://prikachi.com/images.php?images/1/3846001g.jpg
Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 10:42 Заглавие: |
|
|
На кафяв(BN/br) свързваш фазата
На син (BU/bl) се свързва нулата
Прожектора се свързва м/у "син (BU/bl) нулата" и "черен(BK/switch)" на който ще ти "излезе" фазата след сработване на PIR датчика.
Така нареченото от теб "заземяване" е отбелязано като "PE" и то има отношение само към корпуса на евентуалния прожектор.
Ако инсталацията не е трипроводна, корпуса на прожектора с този знак -> към нулата на инсталацията. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
bsd Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 10:59 Заглавие: |
|
|
Мерси за бързият отговор. Само да обобщя какво съм разбрал
Свързвам 220в. от мрежата към кафяв(ф) и син (0) на съответните цветове на клемореда(кафяв и син). Прожектора свързвам на син и черен(тук предполагам няма значение как се връзва) и съм готов за настройки  |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 11:41 Заглавие: |
|
|
| Точно така, съобрази се с обсега на действие ! Настройките ги направи по време когато искаш да ти се сработи прожектора. |
|
|
 |
bsd Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 13:15 Заглавие: |
|
|
Благодая ви за помоща! Монтирах го и работи. Довечера по тъмно ще правя настройките.
П.П.Честит празник на всички! Лек ден от мен  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 22, 2011 18:34 Заглавие: |
|
|
Настройките можеш да ги правиш по всяко време.И най-лесно е през деня,че виждаш какво и накъде въртиш.Завърташ регултора за осветеност в позиция "слънце",за да работи датчикът и на светло,нагласяш си времето от съответния регулатор,след което нагласяш чувствителността-ако има такава опция,защото не всички датчици я имат.Като направиш това,връщаш регулатора на осветеност на тъмно ("луна") и с това си приключил.Тъмно или светло на чувствителността не влияят!Други са факторите ,които действат в тази посока. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|