Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Загряване на IR2110 ?! Нормално ли е???
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 12:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам още едно питане. В момента общите точки на 15 и 220 волта са свързани. Това малко ме притеснява. Опасявам се, че индуктивния товар(двигателя) може да върне някакъв пик, който да повреди драйверите. Опитах да разделя двата драунда, но схемата не работи. Това разделение го видях в една тема, където се обсъжда импулсен електрожен. При мен обаче не се получава нещо. Даже като са разделени между СОМ(той е вързан към -220) и Vss имам около 13-14 волта.
Възможно ли е да се разделят двата граунда? Каква тънкост има?
Основателни ли са изобщо притесненията ми за повреда на схемата при някакъв обратен импулс от товара???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам дали си попадал на това четиво. Мисля че там има отговори на повечето от въпросите ти. Разликата е че там PWMодулацията е по друг начин. Така или иначе импулсите, които отиват към двата драйвера трябва да са същите и при теб.
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 14:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за книжката, но въпроса ми е съвсем друг и няма връзка с модулацията.
Искам да знам има ли вероятност товара да върне импулс, който да повреди драйвера понеже 2-те общи точки са свързани. Т. е. обатният импулс да отиде към Vss и SD и да ги гръмне. Товара ми е индуктивен - двигател. Това означава, че се намагнитва и когато преустановя работа на устройството не знам дали съществува вероятност натрупаната енергия да се освободи през GRD и от там да се прехвърли към нисковолтовата част на драйвера и да го повреди??
Върнете се в началото
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Само че в горния документ не виждам никъде двете маси да са свързани заедно. А относно индуктивния товар се слагат така наречените снабери (описано е).
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 23, 2011 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е за транзисторите. То аз и сега си имам обратни бързодействащи диоди. Имах в предви интегралата. Говорих с производителите на това чудо и те казват, че не би трябвало да имам проблем.
Не мога да си обясня защо тогава на 2-3 пъти ми се случва с чисто нов драйвер да прегрее. Сменям го с друг нов и работи на 6?!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети