| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Opera 3 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 11:46 Заглавие: Питане за Приемо-предавател |
|
|
Здравейте
Наскоро намерих ето тази ЛИНК схема и имам няколко въпроса
1Може ли да се преработи на 27МХц
2Може ли да се преработи на телефония вместо на телеграфия и...
3 Може ли да използвам bc547 вместо дадените транзистори.
Благодаря предварително
ПП А и малко не разбрах как точно приема това чудо
Поздрави
Георги _________________ младши електричар
имейл [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 12:24 Заглавие: Re: Питане за Приемо-предавател |
|
|
1-да
2-не
3-да
В режим на приемане е като свръхрегенеративен приемник. Това ще се нуждае от много голяма антена и изходни филтри + съгласуване с нея. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 12:44 Заглавие: |
|
|
Тази схема е по-скоро детска играчка. Не очаквай да постигнеш нещо съществено с нея. Ако изобщо успееш да я подкараш.
Последната промяна е направена от eler на Съб Сеп 24, 2011 15:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 12:52 Заглавие: |
|
|
Виждам че продължаваш да ровиш около 27MHz ,и да предлагаш във форума от проста по проста схема за одобрение и съвети,Явно не ти стигат сили за нещо по сложно,а накрая ще се разочароваш тотално от работата на твоето устройство. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 17:53 Заглавие: |
|
|
Ами аз щях да питам за друго ама
Правих ето тази схема http://www.kn34pc.com/construct/mickey_rtx_27/tx.jpg и би трябвало всичко да е наред ама не.
Значи
Когато допра + към кондензатора 10мф се чува пиукане на радиостанцията на честотата на кварца.Обаче микрофона изобщо не се чува Т.е не го чодулира и се чудя как да го оправя.Иначе аз си имам вече радиостанция ама това е да поддържам хобито. _________________ младши електричар
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 18:10 Заглавие: |
|
|
| Модулация може да няма,но провери ли дали имаш носеща честота и с каква амплитуда?Кондензатора след микрофона трябва да е най малко 100нФ.Опитай с друг микрофон,провери си Т1. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2011 18:17 Заглавие: |
|
|
Малко не разбрах но ще се опитам да отговоря - сигнала е много доббър на 5 метра от приемника приемника показва пълен сигнал транзистора е наред кондензатора е 100нф пробвах на всички видове модулации fm am cw ssb usb кварца ми е точно 27МХц а аз го хващам на 27.004 консумацията е мноого голяма над 500мА което според мен значи че е настроен добре а и микрофона съм го тествал .
Чудя се къде ли бъркам  _________________ младши електричар
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2011 13:15 Заглавие: |
|
|
| Ако нямаш осцилоскоп закачи една телефонна слушалка със кондензатор 100-220 nF между маса и точката където са свързани 10uF и 4те резистора. Трябва да имаш звук от микрофона. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2011 14:03 Заглавие: |
|
|
Я направи една снимка да видим какво си направил. Екранирал ли си добре Т1 от Т2, ако ти се възбужда стъпалото ще дърпа ток че и пушек ще се вдига, ама дали работи правилно това е друг въпрос. Затова има осцилоскоп да се види. То на твойто фабрично радио на 10 хармоник ще го чуваш силно. Не се мери така. Сложи преди дросела на захранването на Т2 47микрохенри, една филтрова група от 1нф, 100нф, и 1Мф към маса разбира се и пак виж как е . Ако от там ти връща висока честота отива директно в микрофона и ка да работи. Също за да избегнеш това пробвай да пуснеш на батерия тя обира смущенията по захранване. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2011 19:47 Заглавие: |
|
|
Със 2Т3168 ли си я направил?
При нормална работа тази схема едва ли ще надхвърли 150мА,при теб явно има самовъзбуждане,както казва shri.Ако поставиш 2N2222 с металния корпус на мястото на Т2 и Т3 резултата ще е по добър от към мощност. |
|
|
 |
|