| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 18:37 Заглавие: Трансформатор за проверка на ротори |
|
|
| Здравейте колко вата и как се прави, отворения трансформатор за проверка на ротори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 22:14 Заглавие: |
|
|
Сега прахосмукачката ли даде фира или е нещо друго ?
Какво значи това : Ел. техник на сгади ? |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 22:24 Заглавие: |
|
|
| Корекцията е оправена. Просто в свободното си време се занимавам и с ремонт на битова техника. Затова ми трябва от време на време този отворен трансформатор. Няма да ми е излишен да ми е под ръка когато ми се наложи да проверя някой ротор. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2011 14:33 Заглавие: |
|
|
Преди време бяхме обсъждали тази тема в форума потърси с търсачката дали ще излезе нещо. Аз мисля че жаба се прави лесно взимаш някакъв траф 100вата поне с по голяма сърцевина, с навита първична махаш вторичната. Хубаво е да е с П-образна сърцевина. Отиваш на някой шлосер и му казваш да ти изреже с фреза сърцевината от едната дълга страна посредата конусообразно с отворен на вънка ъгъл. Най от вътре към бобината мисля, че трянва да се прекъсне целоста на не повече от сантиметър, на вънка може би на 120гр. Ако някой знае по-точно да каже. Винаги съм ползвал готова жаба и не съм правил. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2011 15:03 Заглавие: |
|
|
| Мноого лесно, няма що. Все още се въртят в нета, тези остарели методи. Ротор се проверява, без да се вади от мястото му, като се подаде понижено напрежение на четките, и се мери напрежението между съседните ламели на колектора. Щом не се различават измерените напрежения, и се направи едно измерване на изолационно съпротивление на роторната намотка, може да гарантирате за него. |
|
|
 |
pandonow Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2011 16:07 Заглавие: |
|
|
а кафезен ротор как се проверява ?  |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2011 21:25 Заглавие: |
|
|
| pandonow написа: | | а кафезен ротор как се проверява ? | В повечето случаи се вижда с просто око. На едно или повече места се вижда как част от пакета е се е усукал и е преплъзнал радиално, като е разкъсал решетката. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2011 8:27 Заглавие: |
|
|
Рядко дефектира такъв ротор.
И обикновено е там, в някое от местата, показано като ел. съединение.
Подава се на ремонт с "набиване на центри" ; или алуминиева заварка |
|
|
 |
pandonow Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 28, 2011 9:02 Заглавие: |
|
|
Много полезна информация от практиката
преди 2-3 седмици имах развален ротор които си личеше че е греел точно там където посочихте ! Симптомите бяха ,че стартираше малко по бавно ,шумно и с въбрации от който лагерите бяха аут. Мотора беше на вентилатор които е работил доста време по този начин без проблем !!! |
|
|
 |
|