| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 17:04 Заглавие: Каква е вероятността за грешка при CMOS логика? |
|
|
Имам следното питане - каква е вероятността CMOS интеграла (40ХХ) да изведе произволно 0 или 1 на изхода си при подаване на захранване??
Ясно е, че в по-късен момент, когато премине преходния процес и се установят напреженията изхода е само един - или 0 или 1 зависи там от схемата.
Интересува ме какво става при подаване на захранване какво се случва и как може да се избегне този произвол в началото??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 19:02 Заглавие: |
|
|
Напиши по подробно какво точно те притеснява. За какво устройство иде реч и какво не трябва да има или има на изхода на CMOS елемента. Докато траят преходните процеси, което е изключително кратко време може да има някакви флуктоации по изхода но това става със страшно висока честота и едва ли може по-лесен начин да въздействаш. Затова приемаш ги като даденост и се опитваш да се справяш така сякаш ги няма. Чесно казано за първи път виждам това нещо да е проблем за някого. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 19:28 Заглавие: |
|
|
| При добре проектирана схема няма "произвол"! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 19:40 Заглавие: |
|
|
| Кондензатори ,схема за начален ресет и.т.н. . Ако входовете са висящи - жална й майка на тази CMOS схема ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 19:47 Заглавие: |
|
|
| Чрез тази последователностна схема управлявам изключително бърз процес. Няма висящи входове. Използвам инвертори и NAND схеми, за да постигна няколко забранени комбинации, но при стартиране за кратък момент изходите "увисват". Това ме притеснява. Съществува ли схема - някакъв разрешаващ сигнал към буфер или нещо от сорта, което да ми гарантира, че изхода винаги ще е стабилен и няма да се получи нежелана комбинация при включване??? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 19:55 Заглавие: |
|
|
| Коя схема? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 20:00 Заглавие: |
|
|
Ето схема! Не съм отбелязал захранването само - +15V
Последната промяна е направена от p_stoyanoff на Чет Сеп 29, 2011 20:04; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 20:02 Заглавие: |
|
|
| Немам нерви да я разчета тази "схема". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 20:08 Заглавие: |
|
|
| На мен въпроса ми не свързан с работата на схемата е с нейното установяване при старт - ако може някой да каже как може да се направи константна първата стойност. Да съм сигурен, че като се подаде захранване ще излязат 2 нули примерно, а няма да започне да се колебае за някакви ns. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 29, 2011 21:07 Заглавие: |
|
|
Без да съм се задълбочавал особено в схемата, питам се какво ли прави оптронът при включване, при положение, че неговото бързодействие е от порядъка на микросекунди? Ако чак толкова ще цепим секундата, де  |
|
|
 |
|