| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 15:43 Заглавие: |
|
|
| искам да видя схемата за защита с релето - отдавна търся такава |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 16:53 Заглавие: |
|
|
А вълшебната думичка  |
|
|
 |

|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 17:22 Заглавие: |
|
|
| Айде в понеделник ще ти нарисувам нещо,че сега няма време. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 17:40 Заглавие: |
|
|
Eто пич ! Не давам гаранция, че ще тръгне - схемата съм си я измислил. Според мен не би трябвало да има проблем . Stoy40, ако имаш по-добра схема, ще се радвам да я видя и аз!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 17:45 Заглавие: |
|
|
инж.Васил Сапунджиев, може ли да ми пратите схемата, за която говорихте във вашия пост  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 17:46 Заглавие: |
|
|
В понеделник или вторник,че сега ремонтираме едно устройство с капачка Това не е лоша идея... ще работи според мен.Но е възможно да изпада в "генерации" при късо съединение и ако товара е закачен с дълги жици опукването на транзисторите е сигурно.Аз ще измисля нещо с тиристори в греца. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 17:54 Заглавие: |
|
|
charli, това което предлагаш има най-малкото два недостатъка:
1. Влияеш на изхода (с паралелното съпротивление) - това ще доведе до промяна на изходните напрежеия (там сравняваш и задаваш изхода с групата RP1,R5..)
2. Помисли какво ще стане когато сработи релето?!
Какъв ще бъде потенциала на базата на транзистора който го управлява? Дали няма да се запуши? Което ще доведе до повтаряне на процеса - ще има едни кастанети....
Когато се правят подобни релейни защити, захранването на самото реле е добре да мине през негов контакт (в зависимост от случая NO или NC) и паралелно на него пусков бутон. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 18:27 Заглавие: |
|
|
инж.Васил Сапунджиев , схемата съм я качил. Погледни отляво има едни надписи download attachment . Цъкаш там и сваляш схемата.
За автоколебанията съм напълно съгласен. Не случайно в началото на поста писах, че ми трябва реле с ръчна разблокировка.
RC, аз пък на теб ти открих най-малко 2 грешки. Това паралелно съпротивление си е по default във схемата. Ако погледнеш какви са стойностите на RP1 и Р5 би трябвало да видиш, че те са килооми, а стойността на това паралелно съпротивление, което всъщност е последователно е 0,2 ома. Ако то липса във схемата, максималнотоковата защита на схемата няма да работи.
Тамън си помислих, че с моя скромен опит съм измислил нещо а то какво се получи - веднага се намери некой, който да го оплюе. И то тазбирам да е некой невеж в областта. Аз съм сигурно едно аматьорче в сравнение с него. Не се заяждам с никого - много се ядосах и за да ми мине болката, написах това което мисля. Лека вечер на всички. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
charli, изобщо не са ми били такива целите | Цитат: | | веднага се намери некой, който да го оплюе | и не разбирам защо се възприема по такъв начин?
Опитах се съвсем добронамерено да ти покажа къде и в какво бъркаш (според мен).
Аз ти говоря за емитерния резистор от 330 Ом-а който ти е паралелно на изхода и който няма как да не ти повлияе на изходните напрежения именно заради стойността си, която е доста по-малка от задаващия делител, да не говорим, че и тока за сработването на самото реле може да не е достатъчен, но това зависи от съпротивлението на неговата намотка и входното. |
|
|
 |
|