| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 12:07 Заглавие: |
|
|
| Добре! Като неразбиращ,пишещ и четящ, питам всеки, който знае как да ми помогне-да ми даде съвет как реша казуса. Не се обиждам, че не знам. Няма човек, който да се е родил научен или да знае всичко. аз знам неща, които пък друг не знае. Който има решение, моля да се отзове! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 12:13 Заглавие: |
|
|
Въобще не ставаше въпрос за теб, ако си останал с такова впечатление - извинявай!
Както вече emoome каза, провери как си управляваш транзисторите при по-висока честота. Може би ти трябват по-добри драйвери.
Последната промяна е направена от ststefanov на Вто Окт 11, 2011 12:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 12:14 Заглавие: |
|
|
| Ти сега последно - аудиоусилвател ли правиш ? Или нещо друго . |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 14:03 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
Първо не се сърдя и не се обиждам. Няма място за сърдитня пред истината. Имам много пропуски за много неща. Което го знам, пък го споделям, с тези, които не го знаят.
Второто е, че не правя точно НЧ усилвател, а усилвател на синусоидален сигнал по принцип. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 14:27 Заглавие: |
|
|
Е то принципно и нискочестотния усилвател е усилвател на синусоидални сигнали. Може би по точния въпрос е какъв ще ти бъде товара. Тонколона или някакъв пиезоелемент или пък нещо др. В единия случай би го използвал да си слушаш музика в друг случай би се използвал този усилвател за ултразвукова вана или нещо от сорта което е характерно за промишлеността. Във всеки случай ако не е нещо секретно би било добре да напишеш за какво точно ще се използва за да ти дадът по правилни насоки. Ако е за нещо нестандартно като приложение може и да има по лесен начин за реализация. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 14:50 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
| Ще управлявам индуктивен товар, по-точно паралелен LC трептящ кръг, на който ще търся резонансна честота спрямо друга индуктивност, но това се подбира опитно и поради това не мога да конкретизирам честотен диапазон "от" - "до". Все едно много, много мощен говорител, с паралелен на него кондензатор. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 15:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Което го знам, пък го споделям, с тези, които не го знаят. |
Ха сподели малко повече ,не може да искаш мощен усилвател с диапазон от 0 до 1000Mhz , все има някакви ограничения по мощност ,по честота ,иначе оставам с впечатление ,че изявлението ти по-горе няма покритие . А да клатиш трептящ кръг с голяма мощност в областа на резонансната му честота - хич не е здравословно за транзисторите ,каквито и да са ! |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 15:59 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
| Говоря за честотен диапазон около 150 KHz-200 KHz и че ако имам някакви знания ги споделям с другите, ако някой се нуждае от тях. А това какво правя, мисля че ако го споделя в този момент, ще бъда обект на нападки, присмех и подигравки, така, че ако при тези условия някой може да ми помогне - добре, ако ли не - здраве да е ! Мога да кажа какво правя, едва когато устройството тръгне и ще мога с факти да "затворя" устите на присмехулниците. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 16:07 Заглавие: |
|
|
Ако ще правиш такова нещо, мисля че не ти трябва усилвателя от първата схема.
По-скоро би трябвало да прилича на крайно стъпало на радиопредавател. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:11 Заглавие: |
|
|
Намирисва на ехолот  |
|