| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:34 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
| "Студено" ! Не е ехолот. Ако беше ехолот щеше да намирисва на море или на риба, но не е! За да не гадаете, да не ме псувате и да не ме обвинявате в тайнственост, с риск за други негативни емоции по мой адрес ви казвам директно трансформатор на Тесла. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:42 Заглавие: |
|
|
Друго си е някой градски да раздуха фитила. Веднага изплю камъчето Успех в начинанието! |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 19:29 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
| От Търново съм. Живея във Варна. Така,че кой ме бъзика ми е все едно. Виждам,че има интерес и затова, за да няма догадки, макар,че ще има подсмихване под мустак, да не кажа откровени насмешки. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 20:06 Заглавие: |
|
|
Един мой учител от кръжока по електроника беше правил генератор на Тесла. Като цяло знам, че го беше направил с лампа и ако не се лъжа се ползваше ГУ-50. Това начинание не е за присмех и аз дори обмислях след време да си направя. Но не е толкова лесно колкото изглежда. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 11, 2011 20:23 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
Така е, но в България повечето хора се отнасят несериозно с другите и най-вече с присмех. Както и да е това е тема други размисли в други форуми.
С лампи нещата се решават, но лампите имат ограничен по време ресурс /емисията на катода/, а и искат отопление, докато при транзисторите тези проблеми ги няма.
Определено след толкова изприказвани приказки, започвам да се замислям дали да не ползвам някакви биполярни транзистори. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 7:39 Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор |
|
|
| bvgdzk написа: | | Май май ще се мъчим да топим метали в индуктивни ... |
Не е индукционна пещ, но и в тази информация има интересни идеи, от които със сигурност ще се възползвам, за което искрено благодаря.
Благодаря и на RM за насоките, които ми е дал с линковете на форум "мазето", но там има писания от хора, които пишат повече от колкото четат и знаят. В никой случай не искам да обидя форума или участниците в него, но много хора когато пишат трябва да "претеглят" знанията си и ако не са сигурни или да сверят с дебелите книги това, което си мислят че знаят или да не го пишат ако не са сигурни, че е вярно.
Модерирано от RC
По желание на автора на темата - катинар. |
|
|
 |
|