Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся подходящ IGBT транзистор
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Shulz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:34    Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор Отговорете с цитат

"Студено" ! Не е ехолот. Ако беше ехолот щеше да намирисва на море или на риба, но не е! За да не гадаете, да не ме псувате и да не ме обвинявате в тайнственост, с риск за други негативни емоции по мой адрес ви казвам директно трансформатор на Тесла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Друго си е някой градски да раздуха фитила. Веднага изплю камъчето Wink Успех в начинанието!
Върнете се в началото
Shulz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 19:29    Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор Отговорете с цитат

От Търново съм. Живея във Варна. Така,че кой ме бъзика ми е все едно. Виждам,че има интерес и затова, за да няма догадки, макар,че ще има подсмихване под мустак, да не кажа откровени насмешки.
Върнете се в началото
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Един мой учител от кръжока по електроника беше правил генератор на Тесла. Като цяло знам, че го беше направил с лампа и ако не се лъжа се ползваше ГУ-50. Това начинание не е за присмех и аз дори обмислях след време да си направя. Но не е толкова лесно колкото изглежда.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Shulz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 20:23    Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор Отговорете с цитат

Така е, но в България повечето хора се отнасят несериозно с другите и най-вече с присмех. Както и да е това е тема други размисли в други форуми.
С лампи нещата се решават, но лампите имат ограничен по време ресурс /емисията на катода/, а и искат отопление, докато при транзисторите тези проблеми ги няма.
Определено след толкова изприказвани приказки, започвам да се замислям дали да не ползвам някакви биполярни транзистори.
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 11, 2011 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

http://mazeto.net/index.php?board=64.0
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2011 0:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Май май ще се мъчим да топим метали в индуктивни пещи.Ако съм познал разгледай това
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=cs&tl=ru&u=http%3A%2F%2Fdanyk.wz.cz%2Finduk3.html
Може да ти е от полза Very Happy Very Happy Very Happy
Ако съм познал мога са ти кажа че хич няма да ти е лесно
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Върнете се в началото
Shulz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 12, 2011 7:39    Заглавие: Търся подходящ IGBT транзистор Отговорете с цитат

bvgdzk написа:
Май май ще се мъчим да топим метали в индуктивни ...

Не е индукционна пещ, но и в тази информация има интересни идеи, от които със сигурност ще се възползвам, за което искрено благодаря.

Благодаря и на RM за насоките, които ми е дал с линковете на форум "мазето", но там има писания от хора, които пишат повече от колкото четат и знаят. В никой случай не искам да обидя форума или участниците в него, но много хора когато пишат трябва да "претеглят" знанията си и ако не са сигурни или да сверят с дебелите книги това, което си мислят че знаят или да не го пишат ако не са сигурни, че е вярно.

Модерирано от RC
По желание на автора на темата - катинар.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети