| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2011 8:29 Заглавие: SONY KV-29FX60R замяна на 2SC5480 |
|
|
Телевизор SONY KV-29FX60R шаси АЕ-5. Дава силно свита по хоризонтал картина за 10-тина секунди и угасва, явно се включва защитата. При меренето установих, че транзистор 2SC5480 във веригата на хоризонталното отклонение и ТХО-то е изгорял, полевацитв в корекциите и другия транзистор са здрави. Въпроса ми е с какво да заменя този транзистор, тъй като го няма по магазините, а на едно място ми предложиха доставка за 40лв., в елимекса пък за 55лв. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected]
Последната промяна е направена от shri на Пет Окт 14, 2011 7:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2011 8:46 Заглавие: |
|
|
2SC5698 / Ch. AE6B /
| shri написа: | | ..от уважение към темата, установих, че този транзистор 2SC5480 е изгорял |
Кой по-точно, там са два |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2011 11:53 Заглавие: |
|
|
Ами този който съм написал другия е здрав ,да 2 са в схемата си е същия написан. Не зна какво збърках че са изтрили темата, но нищо. Ще пробвам с някакво BU от последните 2527-2532 и ще си добавя допълнително ако трябва диод и резистор. Межу впрочем ми предложиха в един магазин да го доставят за 40лв. Дали е реална цената? _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 13, 2011 12:16 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Ами този който съм написал другия е здрав |
Дали е реална цената? - Ако си го купиш значи е реална. И ти предложих сигурен заместител за петлева
..
| Bojilov написа: | 2SC5696 става там със сигурност,но да е оригинален.Причината да гръмне най-вероятно е ТХО,така че най-добре първо пробвай с някакъв къв да е сходен по параметри и евтин.
Имам на склад и транзистори и ТХО.. |
|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2011 7:47 Заглавие: |
|
|
Сега ще поправя нещата, извинявам се за непълната тема. Може би не зададох правилно въпроса.
Ще пробвам да намеря този транзистор който е писал Божилов, Също видях че BU2532D има сходни параметри само ще си добавя резистор. Наистина ако се окаже че е от ТХО-то кофти много пари ще идат за ремонта. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2011 16:19 Заглавие: |
|
|
Да, сложих 2SC5698 и всичко тръгна както трябва и транзистора не грее. Само дето кинескопа е заминал едвам свети в синьо и малко зелено на служебните надписи червеното изобщо го няма. Иначе развивката се нормализира. Добре че не давах луди пари за оригиналния. Благодаря на колегите за аналога. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|