| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2011 10:42 Заглавие: Туширане (премахване) на драскотини по LCD-дисплей. |
|
|
Попадна ми монитор Samsung SyncMaster 245b. Имаше проблем в захранването. В момента работи идеално, но на дисплея има три дълги и дълбоки драскотини. Питането ми е как да ги махна или да направя така че да не са толкова видими и дразнещи.
Чичо Гугъл не можа да ми даде задоволителен отговор. Там се говори за разни протектори и полиране с паста за зъби. Хареса ми едно клипче в клипче.ком, но не разбрах какво се добавя в яйцето и ако това е алуминиев сулфат от къде ще го намерим.
http://www.clip4e.com/play_qiceto_premahva_draskotinite_po_diskovete.htm _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2011 13:25 Заглавие: |
|
|
| Гледайки клипа, технологията е да се запълни драскотината със сместа. Ако в последствие трябва да се почиства дисплея с препарат за почистване, или чиста вода, няма ли да се отмие тази смес? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 03, 2011 16:14 Заглавие: |
|
|
На моя имам една съвсем малка и след всяко почистване си я намазвам леко с технически възелин - имам единa тубичка на SIEMENS. До сега не е повлияла на прозрачноста и покритието на матрицата.  |
|
|
 |
gguest Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 16, 2011 14:10 Заглавие: |
|
|
Премахването на драскотини е невъзможно. Повечето екрани имат поляризиращо покритие и то не може да се възстанови. Каквото и да сложите в драскотината, то винаги ще има различен ъгъл на пречупване на светлината и ще се вижда. Пробвал съм с полирпаста, водна шкурка за диаманти, вълнен плат, ... какво ли не. Не става. _________________ Когато не знаеш какво да правиш - прави каквото знаеш. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
|