| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2011 16:45 Заглавие: Регулируемо лабораторно захранване |
|
|
Здравейте!
Искам да си направя регулируемо стабилизирано биполярно захранване със средна точка.Трябва да работи в обхвата от 2 до 50 волта и ток до 3 ампера,да се регулират и двете рамена на захранването(положителното и отрицателното) по-отделно.
Трябва регулатора да не е линеен , а да работи в импулсен режим , заради големите загуби при линейното регулиране.
Не знам дали съм се изразил правилно
Разглеждах много интегрални стабилизатори и съм се спрял на този за сега http://postimage.org/image/17y51uqis/ ,но не ми е ясно как да го направя за отрицателното напрежение.И дали въобще е възможно?
Моля който може да помага , дори и с други схеми  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
martinel40 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2011 18:56 Заглавие: |
|
|
Щом искаш биполярно захранване, защо не си направиш просто два канала, и да ги свързваш по следния начин + (- +) - . Това е най-простия начин, а относно схема, за какво ти е толкова голям волтаж. Забелязал съм хората работят по стандарта 30В 5А. Бих ти предложил този вариант http://www.pocketmagic.net/?p=1162
П.С. При 50в биполярно получаваш 100в в краищата, по 3 ампера = 300W |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2011 21:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за схемите.
| Цитат: | | Щом искаш биполярно захранване, защо не си направиш просто два канала, и да ги свързваш по следния начин + (- +) - . Това е най-простия начин |
Защото трансформатора с който разполагам е със средна точка и не ми се развива за да изведа изводи от двете навивки по-отделно , но ако се наложи ще го размотая. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2011 1:50 Заглавие: |
|
|
| На някои трансформатори средната точка е направена така, че са изведени двата проводника върху клемата и може да се прекъсне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2011 12:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На някои трансформатори средната точка е направена така.... |
При мен не е така
Разглобих го и изкарах всички начела и краища с отделни проводници
2x9 волта и 2x35 волта , така че мога да направя три подходящи варианта за биполярното захранване (2x26волта:2x35волта и 2x44волта) |
|
|
 |
|