| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 20:58 Заглавие: Дистанционно за телевизор |
|
|
| Здравейте колеги. Да имате представа какви са кодоведе на дистанционно за телевозор Велико Търново 882. Трбва да пригодя някакво дистанционно за телевизора за6тото старото е загубено. Ако можете да ми дадете и схема за приемник\предавателя на дистанционното също ще ми е от полза. Благодаря ви |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
това с 8 канала ли беше??на пилот мисля че има пулт но мога да ти го кажа утре какъв е _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си, че въпросния телевизор е с дистанционно, а не е вграждано допълнително?
По принцип вариантите са два Philips протокол RC5 или пулт P909 на Pilot или съвместимите с него, а другия вариант е пулт на базата на протокол ITT със схема в пулта SAA1250/1260/ или съвместимите с нея.
Също доста разпространен пулт.
Ако процесора е от сорта PCA....е първия вариант, а ако е ITT1293 то вариант - втори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 21:20 Заглавие: |
|
|
RC ВТ882 имаше и с 8 канален блок с U806.така че да каже първо с какъв блок е  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 05, 2005 22:30 Заглавие: |
|
|
| с 8 канален пулт е със сигурност |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 9:49 Заглавие: |
|
|
Nosuch, ако е бил с комплекта U806/7 въпроса ти е сложен, но може да опиташ с P1605 да речем.
Другия вариант е да е с двойката 1250/1251 или с руските аналози (малко ме съмнява, ако не е вграждано) - то тогава почти всеки един пулт ITT със схема 1250(1260) - разпространените "55 канални" ДУ. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 10:18 Заглавие: |
|
|
| А да му се намира на някой схемата на IR приемника. Варянт е да го преправя като сложа микроконтролер за обработка на IR сигнала тъй като панела за управление на телевизора си работи. Така ще го подкарам с някое универсално дистанционно. Незнам как е направено това чудо на техниката но не захапа нито един код от универсалното дистанционно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 10:33 Заглавие: |
|
|
Nosuch, при това положение | Цитат: | | не захапа нито един код от универсалното дистанционно | (ако всичко е читаво разбира се) най-вероятно става дума са комплекта схеми на ГДР U806.
Не си написал и какво е универсалното с което се бориш (ако е някой китаец е твърде вероятно да не захапе).
Потърси въпросния пулт за който писах по-горе или универсално на Pilot (има код за въпросния пулт) - но не гарантирам, че ще стане (с инфото което даваш).
Това | Цитат: | | Варянт е да го преправя като сложа микроконтролер за обработка на IR сигнала тъй като панела за управление на телевизора си работи | не съм съвсем сигурен дали си представяш какво точно искаш, а и дали си заслужава?
Къде-къде по евтино и бързо ще е да му се присади един нов блок за управление с ДУ. Според мен. |
|
|
 |
hshop Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 12:54 Заглавие: |
|
|
Nosuch,пратил съм ти и-мейл  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 17:30 Заглавие: |
|
|
ако въпросното дистанционно управление е с U806 има голяма вероятност схемата да е думнала и да не работи с дистанционно.това им е проблема на ГДР-ските схеми.имаше една партида с филипсови SAB XXXX които нямаха проблем.така че не се знае и пулт да му намериш дали ще иска да приема.имах 3-4 пулта от тези нчкаде в сервиза-ако ги намеря мога да ти подаря един.разбира се приличат на тухли но .......работят  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|