| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 10:12 Заглавие: Питане за DC-DC конвертор за конрадски панел |
|
|
Привет, направих си един елементарен ESR метър от тази схема;
http://freecircuitdiagram.com/2010/05/26/esr-equivalent-series-resistance-meter-using-74hc14/
Само че използвах 40106 за да мога да го захраня с една 9В батерия. Работи си всичко ок. Сега искам да му закача един 200миливолтов панел от тея 5лв. конрадските вместо системка. Трябва да му измисля отделно захранване защото на обща маса няма да мери. Въпроса ми е какъв конвертор да ползвам от 9В на 9В. Погледнах AM1D-1212S-N, но той няма вариант за 9В, а само за 5, 12 и 24Волта. Понеже устройството ми се захранва от батерия не мога да сложа траф с отделни намотки. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 12:22 Заглавие: |
|
|
| Жалко за гимнастиката със 40106 ,тури си сега една LM2931-5.0 и една ICL7660 ,да ти изкара -5V и захрани панелметърчето със +5 и -5V . Нищо няма да загубиш ,консумацията на LM-ката е под 1мА и работи до 5,3V на входа . |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 17:36 Заглавие: |
|
|
| Схеми на DC-DC конвертори има много,зависи каква ще е консумацията от него. Ако е до няколко mA нямаш проблеми. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 18:33 Заглавие: |
|
|
Имаше една глупава схема ама не я намирам..... Идеята беше че праят генератор и после умножител с диоди и кондезатори и на изхода ценер. А входа му беше на 2 та кабела с кондензатори т.е. галванично разделено (през кондезатор) за тази цел точно която ти трябва. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 19:01 Заглавие: |
|
|
То аз съм си взел ТТЛ-ката и е на цокъл, не е проблем да я закача. Желанието ми беше да е портативно на батерия, а не на ток и затова сложих ц-моската. Уж да избегна стабилизацията на 5В и по-малко ток да черпи, ама пусто ма засърбяха ръцете да си го направя с панелче и то... Ще правя двуполярното както казва ELP. Между другото дърпа 24милиампера нещото. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 19:10 Заглавие: |
|
|
| Схемата не е мое изобретение ,така е направен ESR мера от Elektor бр.9 2002 г. , беше публикуван и в Електрон Дайджест и работи перфектно ,като консумацията на цялото устройство е към 6мА (там има освен генератор с 4093 и делител на честота със 74HC74 ,синхронен детектор със 40HC66 и усилвател със LF412 ). Само ,че не съм убеден ,дали ще са ти коректни показанията ,този уред при изправен кондензатор има на изхода си максимално напрежение ,ако си със стрелкови - скалата ти е като на омметър - нулата вдясно ,ама със цифровия къде ще бъде ? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 19:18 Заглавие: |
|
|
Това със 555 е също хубав вариант. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 20:04 Заглавие: |
|
|
Точно ей такова имах предвид ама не беше от този линк. Но идеята е същата.
п.п. тази схема "калибрирал" ли си я с някой друг? Това там където в измервателната система не ми стана ясно тоя потенциометър последователно на нея ли е ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2011 20:26 Заглавие: |
|
|
Да, последователно е определя тока през системата. Калибрирах го, като при късо на входа за кондензатора сложих максимално отклонение. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|