| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 0:07 Заглавие: предусилвател - не усилва ниските честоти |
|
|
| ЗДР.Наложи ми се да купя този предусилвател за тази цел.Незнам защо предусилвателчето не усилва ниските честоти.Можели като се смени някой елемент да се подобрят нещата или ми предложете по-хубава схемичка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 7:38 Заглавие: |
|
|
Смени двата кондензатора от 100 uF (C3 и C8 ) с 470 uF/16V. Другите - входните и изходните които са по 1uF ги смени с 10 uF.
Въобще с оригиналните кондензатори дадени на схемата не би трябвало да има проблем с усилването при ниски честоти. Провери да не се разменил кондензатори. Тези които са към маса (C3 и C8 ) трябва да са ти по 100 uF. Ако там си сложил по 1 uF ще имаш проблем с ниските. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
kyxo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 9:57 Заглавие: |
|
|
TDA7342 е DIGITALLY CONTROLLED AUDIO PROCESSOR...
Както и да е, ако ползваш усилватела за SW или нямаш хубави "пищялки" можеш в схемата на предусилватела да увеличиш капацитетие в обратната връзка - С4 и С9, примерно на 4,7nF.. Гледам в съдържанието някакви 68p, да не си ги сложил тях? |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2011 20:17 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: |
Въобще с оригиналните кондензатори дадени на схемата не би трябвало да има проблем с усилването при ниски честоти. |
напълно си прав !
| kyxo написа: |
ако ползваш усилватела за SW или нямаш хубави "пищялки" |
усилватела храни 3-лентови елипси.
чистосърдечно се извинявам за моята грешка.Като пробвах въпросната схемичка не бях я пробвал на дадения усилвател на линка,а на един друг домашен усилвател който има малко входно съпротивление,затова са ми се губели ниските.Не предполагах,че ще има разлика между усилвателите,сега схемата си върши работата както трябва с ниските честоти и с всичкото му с оргиналните елементи.Благодря.Живи и здрави. |
|
|
 |
|