| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pakh Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 21:13 Заглавие: ТВ Фотон 31ТБ-407Д |
|
|
Този телевизор е работещ, но с дефект в картината/леко свита в хоризонтали с повишен конраст и яркост.Аз се насочих около ТХО-то,като имам съмнения и в захранването, но ми трябва схема,за да мога да се ориентирам по-добре. Затова моля за схема и компетентни съвети! Благодаря!!
Последната промяна е направена от pakh на Нед Май 08, 2005 20:51; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
колко ти е захранването???? виж модулатора.най вероятно там е проблема ако захранването ти е добре _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
pakh Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| Захранването е 11В и според мен е добре, но мисля да сменя двата елекролита по 2200мф.Не разбрах добре за модулатора. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 21:35 Заглавие: |
|
|
НЕ ТОВА ЗАХРАНВАНЕ!!говоря за В+ което трябва да е между 125 и 130в _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 1:01 Заглавие: |
|
|
здравей колега ,според мен имаш прекъснал R във веригата на каскадата около 500 ома 2 вата.провери го.
успех! |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 1:09 Заглавие: |
|
|
| да не става въпрос за черно-белите тв |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 2:00 Заглавие: ТВ Фотон 31ТБ-407Д |
|
|
Колега,за мое най-голямо удоволствие,мога да се похваля,че първият телевизор от този модел попадна в мои ръце.Аз съм първият те техник в цех Телевизия на завод Велислав Драмов-гр.Враца.Притежавам цялата конструктивна и технологична документация с всички изменения и допълнения по базовото шаси.Смятам,че няма тайни в този тв,разбира се,ако някой самоук не е направил нововъвведения.Това шаси работи с 2 вида ТХО-руско и полсо.На сърцевината на ТХО на полския вариант се навиват 2-3 навивки изолиран проводник,който се използва като волтдобавка на първичната част и при нормално свързване на краищата на тези навивки,на колектора на ключовия транзистор трябва да има около26в.,при обърнати изводи-по-високо,което е грешка.Свиването по хоризонтали най-често е дефектно ТХО,СЪПРОВОДЕНО С ГРЕЕНЕ НА КРАЙНИЯ ТРАНЗИСТОР и потъмняване на захранващия дросел.По-сигурният симптом за ТХО е т.н. ефект ЗАВЕСА,светла вертикална лента в средата на екрана и свити краища.80% от дефектите в този тв. е ТХО.Когато участвах в производството през 1988-90г. шаситата бяха 100% руски и много надеждни,но след 1991г.бяха побългарени и както всичко българско се упорочиха.Ако твоят случай е с българско шаси,приеми моите съболезнования,търси и др. повреда.Руските шасита имат само 2 повреди-ТХО И ПОТЕНЦИОМЕТЪР ЗА ЗВУКА,А И КИНЕСКОП,защото вече са възрастни.Схема имам някъде в компа и ако я намеря ще я имаш,но купи едно ТХО за 6лв. и дерзай!
И нещо да добавя,захранването след стабилизатора,т.е. на радиатора трябва да има 11,4в. стабилно и филтрирано напрежение.При пробив в някой от транзисторите в стабилизацията тази стойност е друга и с брум.Всички останали блокове и симптоми са като при Електрон380.Това е умаленият черно-бял Електрон380.Много надежден и добър в класа си.Подай 11в. на един Юность402 и на един Фотон407 и виж разликата в размера и контраста.Ако имаш проблеми-пиши,схемата в момента ми е пред очите на оригинална руска хартия.Двата модела407 и 408 се различават само в кинескопите-110 и90 градуса.След 1992г.се появиха варианти с 37см.кинескоп и с дистанционно управление,но вече не бях аргатин на държавата,а вече частник,но с добри спомени от производството на Фотон 31см. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 14:04 Заглавие: |
|
|
| смени кондензатора във волтнадбавката.в колектора на крайния тряба да имаш 24в. |
|
|
 |
pakh Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 14:50 Заглавие: |
|
|
Телевизорът е чисто руска изработка 1992 год..Кинескопът е 31 ЛК 3Б. На този ТВ е сменяно ТХО-то с полско.Това е бил единствения дефект досега. Направих няколко смени на ел.конд около ТХО и захранването Никаква промяна.Напрежението е 11,5В. За по-добра ориентация свалих някои други напрежения:
катод vd60-280V
katod vd63-40V !?
katod vd59-104V
katod vd54-120V
na kolectora na vt27-25V.
na X5N-30V.
Съмненията ми са в ТХО-то.Моля за схема и още съвети! Благодаря!!!! |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| така като гледам май нещата клонят към кинескоп.ако имаш прещипване може да е тхо.напреж. са в нормални граници. |
|
|
 |
|