| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 13:44 Заглавие: |
|
|
| Както и да е оправих се.Направих драйвер за ТХО.Сега въпроса ми е как мога да измеря това напрежение?Като се има предвид ,че пуска високоволтови дъги. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 14:52 Заглавие: |
|
|
Мери се със сонда-приставка към уред за мерене на високо напрежение. Ако нямаш- правиш си делител с високоомни ( мегаомове) резистори, като ги пресмяташ по закона на ом, учитайки входното съпротивление на уреда ти, така, че на изхода на делителя да се получи стойност която можеш да измериш с нормален уред.
При мереннето спазваш изискванията да не те тресне тока и си готов. |
|
|
 |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 15:36 Заглавие: |
|
|
| Значи при съпротивление на уреда към 20мегаома и при максимално напрежение от 1000 волта при уреда и при макс 30 кв при изхода на ТХО-то , ще ми е нужен един резистор от 200килома ,който да го сложа между изхода на ТХО-то и маса и след това да вържа уреда паралено на него. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 15:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Значи при съпротивление на уреда към 20мегаома.... |
Жалко за уреда ти ! Чудя се каква ли гимназия по електроника учиш ,след като не можеш един елементарен делител на напрежение да си представиш и сметнеш ? Явно липсата на кръжоци и ТНТМ си казва думата !  |
|
|
 |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 16:12 Заглавие: |
|
|
Ами така е защото съм към компютри.Не ни учат на делители ,а на памети ,процесори и т.н.  |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 16:22 Заглавие: |
|
|
| Баси техническата гимназия... Нямаш грам идея от това което си учил, бас държа, че си вързал в първия случай умножителя на напрежение направо към 12 волтовия акумулатор или постояннотоково захранване и няма как да се е получило нещо(ти ми кажи защо) и делителите на напрежение се учат в 7-8-ми клас по физика, а не в техникума и изобщо не ми е ясно какви процесори учиш като нямаш елементарна представа от основите.. |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 16:53 Заглавие: |
|
|
Следващото питане ще е:Как се прави електронен микроскоп? А сега по темата:ТХО има извод за фокусиращо напрежение.
Последната промяна е направена от plamenp на Съб Окт 29, 2011 17:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
wv222 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 17:01 Заглавие: |
|
|
| Не всъщност взех един трансформатор за от 220 волта към 18 волта и от към 18 те волта му вързах умножителя а другата пъхнах към мрежата.Нещо не се получи. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 18:46 Заглавие: |
|
|
| wv222 написа: | | Не всъщност взех един трансформатор за от 220 волта към 18 волта и от към 18 те волта му вързах умножителя а другата пъхнах към мрежата.. |
Друг път бъди по внимателен!
Предполагам ,че с този пост си отказал много хора да ти помогнаттт..... въпреки ,че за 5000 долра си струва да се изръсиш малко и ти за подходяща апаратура... ---без пари нищо не става.... |
|
|
 |
|