| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 16:05 Заглавие: Търси се схема на сенсорен бутон |
|
|
| Става въпрос за сенсорен бутон от керамичен плот ,представлява две платчици ,на едната е монтирано реле и захранване за горната(резистор, кондензатор и диод в серия ,после ценер и втори електролитен за филтриране ,дава към 26V) На горната има сенсорна схемичка със 2901 ,или LM339 и един куп чаркове ,като на гърба на платката(тя е SMD) са сенсорни площадки . Ако някой има схема на това чудо ,или поне нещо подобно ,че не е ясно как точно работи ,трябва ли да е монтирано под стъклото ,или може да се пробва самостоятелно ? Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 16:48 Заглавие: |
|
|
| Какъв е проблема на плота?Няма нужда да е под стъклото за да работят бутоните.Често проблемите с тези платки са от попаднала влага,измий добре платките с кореселин. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 17:11 Заглавие: |
|
|
| Сигурно това ще направя ,сработва много трудно , ще я обезмасля и подсуша ,макар че не ми изглежда мръсна ,но човек знае ли . Просто ми беше интересен принципа - има ли собствен генератор ,или използва мрежовите наводки в тялото ( все пак се захранва без галванична развръзка от мрежата ) |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2011 23:24 Заглавие: |
|
|
| "Наводки" нещо за пиене ли означава? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2011 8:00 Заглавие: |
|
|
| Не ,означава това ,което кара един усилвател да изкарва брум на изхода си ,като пипнеш с пръсти на входа му . Дано да ти е станало ясно , личи си ,че не си чел техническа литература на руски ! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2011 8:30 Заглавие: |
|
|
Имаш поща ,която маже би ще ти е полезна _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2011 12:04 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ,но тази книга я имам ,въпросът ми е за конкретното изпълнение със четворен компаратор ,май накрая ще взема да си я сваля тази схемичка от платката , не е кой знае какво ! |
|
|
 |
|