| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HTS950W Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 12:55 Заглавие: Съвет за UHF ТВ антена |
|
|
Здравейте, препоръчайте ми качествена UHF ТВ антена, която да е подходяща както за аналоговите, така и за DVB-T сигналите, като с предимство са цифровите . Ще я използвам на вила в Карлово. Предавателя от който ще ловя се намира в с. Войнягово, което е на 10-12км по въздух.
http://www.predavatel.com/bg/3/karlovo
Имам пряка видимост към кулата. Не ми се ще обаче да купувам от китайските боклуци. Вече имам такава и не съм доволен. Трябва ми нещо по-качествено, по-издръжливо. Препоръчайте, моля, и хубав кабел и антенен усилвател, ако според вас е необходим такъв.
Благодаря предварително! _________________ За контакт:
[email protected] или на ЛС |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 13:46 Заглавие: |
|
|
2010 година имах подобен проблем. Тогава сателитните телевизионни оператори не споделяха така охотно програмите си , както сега . А аз исках да гледам световното в ЮАР. Видимостта ми към нашия ретранслатор беше кофти а и не ми се слагаха големи антени в метровия диапазон . За мое щастие връх Шейновец има хубав предавател . Взех една турска антена(от тези с чиниите отзад ) Изхвърлих и антенния усилвател и грозната чиния ,също и вибратора за метровия диапазон, който също е доста обемист . Получи се една много симпатична логопериодична антенка за Дециметровия . Сложих и един коаксиален кабел и се получи чудна картинка . Връх Щейновец е на повече от 50 километра от мен . Не мога да кажа дали имам пряка видимост защото не го виждам Но картината беше идеална. Ако намериш такава захвърлена антена просто си я преправи като мен . Това е само един вариант който съм пробвал , за това и го споделям . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 18:28 Заглавие: |
|
|
Някоя от този тип:
 |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 5:31 Заглавие: |
|
|
С диск от стари изчислителни машини си хващам преспокойно сигнала от Слънчев бряг-наистина имам и пряка видимост/за градските сигнала не е от джанавара/ и с какви ли не антени свестен сигнал от града/Франгата/-няма пряка видимост
Възхищавам се на колеги които се осмеляват да дават съвети за антени-телевизионни. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 9:30 Заглавие: |
|
|
Преди години във вестник НАПРАВИ САМ беше публикувана етатия с една логопериодична антена за UHF.На пръв поглед изглежда сложна,но съвсем не е така.Хванах се да я правя когато купих първия си цветен телевизор.До тогава карах с едно ЯГИ-5 елемента и на черно-белия нямаше забележки.Да,но на цветния беше съвсем друга история.Добавях елементи,съгласуващи устройства,подмених симетричния фидер с коаксиал-все тая.В крайна сметка преодолях мързела и спретнах спомената антена.Получих изумителна картинка и дълги години тая антена ми служи вярно.Та ако можеш да издириш този вестник,препоръчвам ти споменатата антена и съм сигурен,че няма да имаш проблеми! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 9:48 Заглавие: |
|
|
Ditronix, благодаря, но ще е голямо предизвикателство да открия въпростния вестник . Ако някой се сеща за тази статия и разполага с нея може да я качи тук. Смятам, че ще е полезна за всички. _________________ За контакт:
[email protected] или на ЛС |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 13:34 Заглавие: |
|
|
Имате поща  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|