| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jongil Опитен потребител

Регистриран на: 15 Авг 2011 Мнения: 140 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2011 10:37 Заглавие: Tv Schneider DTV1 -няма цветност |
|
|
http://www.ddrservice.net/files/TV-Set/schneider/schneider%20dtv1%20chassis.pdf
След смяна на тхо поради високоволтов пробив,тунерът не работеше.При измерване на напреженията установих липса на U10-30v и U11-20v.Напрежението 44v на 5-ти изв.на St DT беше скочило на 52v.Дефектирали бяха транзистор Т3,резисторите CR12 и CR13 и ценера за 30v.След замяната им напреженията си дойдохоха и тунера заработи нормално,но цветността изчезна,като липсва и в AV режим.На някои програми има цветови смущения като при обратно инвертиран сигнал.Всички останали напрежения са в нормата.Мислех да сменя кварца на 17.7 MHz,а след това евентуално и MCU 2600,но понеже не съм спец,реших да се допитам до отбора на знаещите. Моля за някаква насока! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2011 10:59 Заглавие: |
|
|
| Шареното не се ли "крепи" на кварц 4,43 или 8,87Mhz и кондензаторчетата около него, най-вече тези донастройващите ако са сложени.Не гледах схемата защото отваря много бавно, но мисля така работи. |
|
|
 |
jongil Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2011 13:26 Заглавие: Tv Schneider DTV1 -няма цветност |
|
|
| Има два кварца-17.73 MHz за PAL и SECAM и 14.31 MHz за NTSC. Няма донастройващи кондензаторчета. Проблемът е,че не мога да намеря кварц на 17.73 MHz. Предлагат ми такъв на 18.2 MHz. Мисля да пробвам с него,като му сложа в паралел тример-кондензатор с малък капацитет и да опитам да го настроя на честотата. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
jongil Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2011 15:13 Заглавие: Tv Schneider DTV1 -няма цветност |
|
|
| На кабелната всички програми са ми на PAL,тъй че не знам дали има цвят на SECAM |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2011 18:40 Заглавие: |
|
|
Вземи за проба някой генератор като "Ласпи"
Това е по-вероятното, лесно и за малко пари. Другото е PVPU, ама там си е по-голямо приклюение. В сервиз на VCOadj нещо да излиза? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|