Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Голямата нова телефонна измама! -предупреждение
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 12:10    Заглавие: Голямата нова телефонна измама! -предупреждение Отговорете с цитат

http://145.bg/ - Внимавайте!
Колеги, днес моя баща вече има нова сметка. За 23 минутен разговор с техен оператор -100 лева без ДДС. (Добре, че е имал лимит човека на телефона си.)
Звънят на кого ли не. Без да е пускал каквито и да е SMS-и са му звъннали с номера за "избрания между ....". На техните въпроси са искали отговор с бутони "1" или "2" натискани на телефона. ВСЯКО НАТИСКАНЕ НА ТЕЗИ БУТОНИ, КАКТО И НА ДРУГИТЕ Е 2,40лева. Дори грешно. 5,6,7, .....
При такива обаждания от когото и да било -НЕ НАТИСКАЙТЕ НИЩО по клавиатурата на телефоните си. Независимо, че разговора е за тяхна сметка. Колкото и да ви повтарят това. Истина е, безплатно е, вашите натискания са платени!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mali59
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр. Дулово

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди малко се върнах от офиса на глобул да питам защо аджеба са й ограничили изходящите разговори. И познайте... преди няколко дена са се обадили от 145 и сега има сметка от 80 и няколко лева без ДДС. Мисля да се обадя на КЗП. А има и група във фейсбук излъгани от "Стани милионер".

П.П. Още .
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 14:42    Заглавие: re: Отговорете с цитат

То за групата е ясно. Въпроса е как да включа един пенсионер живеещ на село в нея? Пратих го да отиде в офиса на КЗП във Враца. Какво да го правя? Ако този разговор беше на сина ми как ли щях да се оправя?
Защо няма забрана за участие на деца, стари хора, болни и пр.? Тези не подбират. Правят всички "милионери".
Сега една пенсия ще му замине. Има договор към VIVACOM за две карти на инвалид, както и домашен телефон към тях. Сега и двете карти са блокирани, домашния не ми е известно на какво положение е.
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 14:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Откъде на къде някой непознат ще ми се обажда за някакви игри? Че нали веднага ще му затворя?
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 15:12    Заглавие: re: Отговорете с цитат

...... И ако объркаш зелената слушалка с бутон 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 докато ти говори -2,40 примерно излитат. Rolling Eyes Егати дивотията. ТИ НЕ СИ ГО НАБРАЛ. ТОЙ ТИ Е ЗВЪННАЛ. Дори докато си говори нещо си, да не е въпрос -все тая.
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, но няма да ме държи 23 минути и да ми дръпне 100 лв!

Мисълта ми е, че докато има хора, които се връзват ще има и такива, които ги доят.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия "доячите" са много нагли ама ги оправих преди години.За надписана сметка (от около 100лв.) ги осъдих и ми платиха 4800 лв.Разправията е голяма само в началото после чакане (аз чаках 2 години) докато обжалват на всички инстанции естествено , а после ми предлагат извънсъдебно споразумение за 500 лева да се откажа....смех.Жалки мижитурки Very Happy
Хора не се плашете , а съдете има законни начини за оправия с тия негодници.Договорката с адвоката ми беше квото изкопчи 15 процента за него плюс около 100 лева хонорар.100 % всеки ще спечели дело срещу мобилните оператори.
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори на мен се обадиха при последното ми идване в България. Искат ЕГН. Стана ми интересно и го изпратих до шестата цифра и XXXX накрая. Такова нямало Smile. После на другия ден "Здравейте! Аз съм Ники Кънчев от <Стани богат>" - очевидно запис. Пожелах всичко най-добро на майка му и затворих. Идея си нямах, че могат да ми вземат пари за входящо (!!!) "безплатно" обаждане! При всички случаи щеше да има големи разправии, ако се бях прекарал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2011 2:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Играта „Стани милионер” прилага моделът „позвънява ти друг, а ти плащаш”, пише „Труд”. В Комисията за защита на потребителките само за няколко дни са получени над 20-сет сигнала от недоволни граждани. Оказва, че зад „безплатната регистрация”, която постоянно чуваме от телевизионните реклами, се крие трик, който цели да заблуди обикновения потребител.

Всъщност безплатен е само първият SMS, а всеки следващ се таксува по 2,40 лв. Дотук добре, това с SMS-ите вече е ясно на голяма част от българските потребители. Играта обаче вкарва и нов непознат до този момент на обикновения българин трик, при който оператор на играта ти позвънява на мобилния телефон, приканвайки те да отговаряш на въпроси, натискайки клавишите1 или 2. Всяко кликване обаче е равно на 2,40 лв., независимо дали отговорът ще е правилен или грешен.

В играта, която се организира от „Ню геймс” е посочено, че всеки отговор ще се таксува, но този т.нар „ивент билинг” модел, при който се плаща не самото обаждане, а залогът, остава неразбран за голяма част от потребителите. Оказва се, че масово пенсионерите, а и не само, трудно се ориентират в играта, тъй като практиката да плащаш за входящо обаждане е непозната за тях.

От Комисията за защита на потребителите са започнали проверка по случая и уверяват, че ще излязат със становище съвсем скоро.

Обяснението на мобилните оператори, които до скоро се въздържаха от подобен тип игри, които натоварват клиентите им при входящ разговор, е че това е начин в играта да се включат и потребители, които не могат да се справят с изпращането на SMS-и. Атанас Райков, който отговаря за услугите с добавена стойност във Виваком, заяви пред „Труд”, че условията на играта са ясно посочени. Въпреки това, обаче той не скри и факта, че в компанията са получени доста оплаквания от клиенти. „Факт е обаче, че само за седмица, в играта са се включили над 6 % от нашите потребители”, заяви Райков. От М-тел и Глобул също признаха, че имат доста оплаквания от клиентите си, но уточниха, че те са организатори на залаганията, а предоставят само инфраструктурата си.

За съжаление, потърпевши са пенсионери и слабограмотни наивници. Дано тази тема предпази някои "кандидат-милионери".
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2011 14:21    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Цитат:
В играта, която се организира от „Ню геймс” е посочено, че всеки отговор ще се таксува, но този т.нар „ивент билинг” модел, при който се плаща не самото обаждане, а залогът, остава неразбран за голяма част от потребителите.

Е как да разберат условията? В интернет на адрес .... , или евентуално при първия въпрос включват номер от клавиатурата. А повтарят постоянно "безплатен разговор" и "Безплатно включване в играта".
На някого от вас да му е известно и това таксуване „ивент билинг”? Дори на нас не ни е известно какво е. Доста подвеждат. Дори и да ви кажат безплатен разговор с „ивент билинг” таксуване за какво се сещате? Аз съм предпазлив, но както се убедих доста са изгорели.
Другото което ми е интересно: Ако се обадя от предплатена карта с 0 лева дали така ще се задържат? От къде имат лична информация за сметките ни? Някой им я предоставя, както и активните номера на потребителите. Иначе как ще пращат SMS-и и ще набират реални телефони. Почти всеки от клиентите на операторите е получавал такива съобщения. Защо и от къде имат активните ни номера? И друго- как да ги вкарам в "Черния списък" като номера директно в централата.
Искам да им правя пълна забрана с код. Да кажем номер XXXX да е в моя черен списък и да не ми звъни. Условието е да е в централата им, не в телефона ми. Вероятно има код от типа на *#_____*номера#
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети