Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Goldstar CKT-9905 проблем с вертикалното отклонение

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
d_nikolov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2011 20:27    Заглавие: Goldstar CKT-9905 проблем с вертикалното отклонение Отговорете с цитат

Здравейте, попадна ми този телевизор с шаси PC-04, при включване показваше една бяла хоризонтална черта. Първо измерих +B, оказа се нормално. Смених всички електролити около TDA1170N, както и нея самата, появи се изображение, но свито отдолу по вертикала и прекалено треперещо. Поработи така 5-10 секунди и гръмна C305 (470uF/25V, за по-сигурно бях сложил на 50V, но и той гръмна). Ще съм благодарен на всякаква помощ Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2011 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни да не го слагаш кондензатора на обратно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
d_nikolov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2011 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е наобратно колега, винаги ги проверявам преди да включа. Проблема с гърменето е оправен, взех един нов кондензатор и го смених, този, който бях сложил беше разпояван. Въпреки всичко картината трепти и не може да се разпъне добре по вертикала. Сега е отрязана отгоре, мога да направя и снимка, ако се наложи. Съмненията ми са, че ТДА-то е менте, но не знам откъде да намеря оригинална, за да проверя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2011 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Вместо да се сменят поголовно чаркове в опити да се налучка повредата е по-добре да вземат да се пуснат осцилоскопа и мултицета и да се види какво аджеба става.Включително и дали чипа е останал въобще жив след като изходния му кондензатор се е споминал с гръм и трясък.
А че от 1170 има много неработещи на пазара е ясно.Имам на склад читави,ако чак пък толкоз не можеш да си намериш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 14:47    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Ако вземаш чип -само на ST. Румънските с маркировка на производителя буква "Бета" са ментета.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Ное 11, 2011 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев сваля 1170 само от Търновски платки Very Happy Ама при тая тенекеджииска работа бая се загрява чипа Very Happy Very Happy Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети