| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
d_nikolov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2011 20:27 Заглавие: Goldstar CKT-9905 проблем с вертикалното отклонение |
|
|
Здравейте, попадна ми този телевизор с шаси PC-04, при включване показваше една бяла хоризонтална черта. Първо измерих +B, оказа се нормално. Смених всички електролити около TDA1170N, както и нея самата, появи се изображение, но свито отдолу по вертикала и прекалено треперещо. Поработи така 5-10 секунди и гръмна C305 (470uF/25V, за по-сигурно бях сложил на 50V, но и той гръмна). Ще съм благодарен на всякаква помощ  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2011 10:45 Заглавие: |
|
|
| Погледни да не го слагаш кондензатора на обратно. |
|
|
 |
d_nikolov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2011 13:48 Заглавие: |
|
|
| Не е наобратно колега, винаги ги проверявам преди да включа. Проблема с гърменето е оправен, взех един нов кондензатор и го смених, този, който бях сложил беше разпояван. Въпреки всичко картината трепти и не може да се разпъне добре по вертикала. Сега е отрязана отгоре, мога да направя и снимка, ако се наложи. Съмненията ми са, че ТДА-то е менте, но не знам откъде да намеря оригинална, за да проверя. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2011 14:22 Заглавие: |
|
|
Вместо да се сменят поголовно чаркове в опити да се налучка повредата е по-добре да вземат да се пуснат осцилоскопа и мултицета и да се види какво аджеба става.Включително и дали чипа е останал въобще жив след като изходния му кондензатор се е споминал с гръм и трясък.
А че от 1170 има много неработещи на пазара е ясно.Имам на склад читави,ако чак пък толкоз не можеш да си намериш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2011 14:47 Заглавие: ре: |
|
|
| Ако вземаш чип -само на ST. Румънските с маркировка на производителя буква "Бета" са ментета. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2011 16:06 Заглавие: |
|
|
Коцев сваля 1170 само от Търновски платки Ама при тая тенекеджииска работа бая се загрява чипа  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|