| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Elmech Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 8:59 Заглавие: |
|
|
Моя опит също е малък но според мен "А" борда както наричат тук "main board" в тези модели има доста добра и насочваща самодиагностика.При положение че нямаш премигвания от светодиода отпред тоест нямаш код за грешка вероятно проблема е в адресните драйвери отдолу или в самия панел.Прегледай гъвкавите колани долу на адресните платки и виж дали има изгорели ограничителни нискоомни резистори към тях съответно там където са ти черните ленти. Свали и почисти всеки от тях и го куплирай отново.Сега гледам сервизното че тук няма отделно LOGIC а той е интегриран в A борда така че не е изключено и там да е проблема.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 13:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря sacho. Засега съм изключил панела по две причини: 1- прекалено много черни ивици има и са много широки т.е. обхващат поне 5-6 лентови кабела и ме съмнява всички на веднъж да са повредени; 2- откачах поне два лентови кабела върху черните ивици и екрана на тяхното място светва(но с по особен бял шум). Това разбира се не изключва някъде по панела да има и някоя черна линия като допълнение към сегашната повреда. ТВ -то е ходило вече на майстор за тази повреда. Просто не знам как да проверя дали двете драйверни платки С1 и С2 са здрави за да поръчвам главната платка. |
|
|
 |
|