| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
damp1r3 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 15:20 Заглавие: Мултиметър показва каквото си иска |
|
|
Проблема ми е следния трябваше да измеря ампеража на един акумулатор към който е закачено зарядно за акумулатори взех клемата на зарядното + и преди това както му бях мерил волтажа - ма мултиметъра си беше на - на акумулатора и допрях + на мултиметъра на + на клемата на зарядното .... както следва искра .... след което мултиметъра започна да си показва каквото си иска ... та въпроса ми е има ли поправка това или да си купувам нов уред
Ако иам поправка какво се прави или в кой сервиз да се носи
благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
omrona Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 15:42 Заглавие: Re: Мултиметър проблем |
|
|
| Има предпазител вътре в уреда. Смени го и си готов. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 16:47 Заглавие: |
|
|
Да разбирам ли, че си включил на "ампераж" и си свързал към акумулатора? На какво мери: на А или V?
Адекватният начин за проверка на акумулатор е товарната вилка. Това, което предполагам, че си направил, е опит за убийство на мултимер(понякога успява). |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 17:51 Заглавие: Re: Мултиметър проблем |
|
|
| omrona написа: | | Има предпазител вътре в уреда. Смени го и си готов. |
Да бе -смятай,че е готов -като смени и A/D 7106(ако не е "плюнка").Като изгори "бушончето" е друга бира. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
damp1r3 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 17:52 Заглавие: |
|
|
Естествено че мерих на ампераж просто забравух да преместя - на мултицета на + на акумулатора ... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 18:23 Заглавие: |
|
|
| damp1r3 написа: |
Естествено че мерих на ампераж просто забравух да преместя - на мултицета на + на акумулатора ... |
Така и предположих... Ей това "естествено" е проблемът. Ток не се мери директно, а винаги последователно на консуматор. Самият амперметър на мултицета е нещо като мост за късо съединение(разбирай с много малко съпротивление) и при подобни изпълнения, може времето за изгаряне на предпазителя да се окаже недостатъчно, за да защити електрониката от изгаряне.
Не може да се мери по описания от теб начин.
Малко стана като онзи виц, дето един човек връщал всеки понеделник гаранционния "Москвич" със скоростна кутия на салата. След третия път го питали какво става, а той "Ами през седмицата като карам в града - всичко е нормално. Ама като си тръгна в петък за село и като вдигна 120 и превключа на "РАЛИ"(R) , нещо само изхърка зверски и край..." |
|
|
 |
damp1r3 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2011 15:08 Заглавие: |
|
|
| Добре предпазитяле вътре не е изгорял други идеи някой да може да ми сподели и има ли вобще обправяне това нещо да знам да го занеса при някой разбираш или да си тарся нов да закупя |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2011 15:20 Заглавие: |
|
|
| damp1r3 написа: | | ...някой да може да ми сподели и има ли вобще обправяне това нещо да знам .... |
За да ти се сподели по-конкретно за това което се интересуваш трябва да е ясно какъв все пак е уреда - марка, модел.
От това зависи и отговора на въпросите ти и дали изобщо е финансово оправдана такава операция. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 16, 2011 19:22 Заглавие: |
|
|
По евтините Мултиметри нямат предпазител за режим - А,само за mA.
Така че ако е от тях,направо си купи нов.Защото ако си купиш ICL7106
ще ти излезе колко за един нов уред. |
|
|
 |
damp1r3 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2011 17:00 Заглавие: |
|
|
| mastech my 64 ми е уреда |