| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 9:26 Заглавие: |
|
|
Не отговори на поста на erolchy. На третото краче трябва да има реакция. Там отиваш на варикап , управлява се с напрежение. Модулацията е честотна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 12:22 Заглавие: |
|
|
Ми пропуснал съм. Значи на трето краче има 2 миливолта спрямо маса при всякакви интервенции в-у лостове и копчета.
Обаче днес срещнах един познат дето се занимава с домофонни уредби и видеонаблюдение и той ме светна. Да emoome модулацията е честотна с варикап. По съвет на познатия през пшотенциометър ще подам в тази точка различно напрежение. Добре де ама мога ли да очаквам при това положение реакция на танка, т.е. декодиране в приемника? Май не, но ще пробвам.
Ей това времето заличава паметта. Някога преправях тунери (ССР) на честоти 88-108 МHz и точно с постоянно напрежение върху варикап се сменяха станциите, а така са ми избледнели спомените..... _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 12:35 Заглавие: |
|
|
| RIKi написа: | | ... декодиране в приемника ? |
Покажи схема ? Пробвай.
Може и да няма много общо с "тунерите"  |
|
|
 |
bycec Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 12:53 Заглавие: |
|
|
| RIKi написа: |
По съвет на познатия през пшотенциометър ще подам в тази точка различно напрежение. Добре де ама мога ли да очаквам при това положение реакция на танка, т.е. декодиране в приемника? Май не, но ще пробвам. |
Не виждам смисъл да го правиш.
От кодера трябва да излизат ш.и.м. импулси в пакет, като пакети трябва да има и без да е натиснат бутон. По- добре огледай чипчето да не е останало без захранване. |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 14:41 Заглавие: |
|
|
Е де това да беше - най малката беда ще е. Има си напрежение на 2 и 14 краче през R1, ценера стабилизира малко под 5 волта. Тука всичко е "ок". _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2011 10:36 Заглавие: |
|
|
bycec така е:
По разните форуми попаднах на кодовата таблица. Кода се състои от 10 пакета по осем бита. След което се повтаря. Понеже съм зле в програмирането ако мога да се изразя тактовата честота е 3,33кHz т.е. един бит 0,3 милисекунди, а м-у осмия и деветия бит е 0,4 милисекунди. Това си мисля означава, че на трети пин от чипа осцилоскопа на обхват 0,1 милисекунда трябва да изкара един бит - но уви. И също така разбрах, че при никакви подадени команди пак се излъчва кодова комбинация. Т.е. без подадени команди на краче три, трябва да има кодова дума, а аз не откривам нищо. Явно чипа е сдал.
Работата отива към поръчка на предавател, което се оказа по-лесно отколкото поръчка на чип. _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
bycec Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2011 11:15 Заглавие: |
|
|
| RIKi написа: |
Работата отива към поръчка на предавател, което се оказа по-лесно отколкото поръчка на чип. |
Щях да те препратя към някой моделарски форум, но щом си намерил от къде да поръчаш предавател, пожелавам успех.  |
|
|
 |
|