| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 13:42 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| Телевизора е KTN шаси KD-065A състав : ST92T195D7B1 , STV2247H , STV8203A . Проблема на телевизора е следния , телевизора си стартира , излиза изображението и горе в дясно на екрана излиза надпис " СОЕДИН. " и не може да се изчисти . От платката за управление не може нищо да се направи защото нито един бутон не работи . Отначало си помослих че има задържал бутон , но даже и при измъкнат куплунг проблема пак си е същия . Клиента твърди че само дистанционното му не работи , но се оказва че не е така. С осциалскопа проверих на 1 краче на процесора има импулси от дистанционното . На 56 крак на проц. също има спадове от платката за управление . Захранващите напрежения са в норма . Възможно ли е проблема да е в памет 24C16 ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 13:55 Заглавие: |
|
|
Врътни я за 5 минути, тъкмо и отговор ще дадеш ...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 13:58 Заглавие: Re: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| plamen353 написа: | | ...излиза изображението и горе в дясно на екрана излиза надпис " СОЕДИН. " и не може да се изчисти .... |
Що ли ми се струва, че това е поредния неандерталски китайски превод на (някакво) "AV" да го наречем
Да разбираме ли, че този надпис излиза/стои при положение, че картината е от тунера?
Кое е дистанционното с което е дошъл телевизора и сигурно ли е, че все пак то работи? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:05 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| Аз картина не мога да изкарам , растера има само снежинки . А надписа си стои постоянно . Дистанциония пулт е ST92195B и това е оригиналното . Имам и български анлог но и с него нищо не мога да направя . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:11 Заглавие: |
|
|
Ами, сложи му една празна памет (или го пробвай дори без памет) да видиш дали ще тръгне и как. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:14 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| В момента нямам 24C16 в наличност , но вече направих проба без памет но телевизора не стартира . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:16 Заглавие: |
|
|
Запази си съдържанието на тази.
Изтрий я, и я "бодни" пак (празна). _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:38 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| Направих това . Резултата е следния телевизора тръгна , вече го няма надписа бутоноте не работятя корекно , не може да се превключат каналите нагоре ,надолу . менюто работи но на друг бутон . Дистанционното обаче не работи . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | бутоноте не работятя корекно |
Може и да е нормално при липса на правилен дъмп.
| Цитат: | | не може да се превключат каналите нагоре ,надолу |
Също е нормално - паметта е празна и няма признак за запаметени програми. P+/- са "интелигентни бутони" за избор на запаметени програми.
| Цитат: | | Дистанционното обаче не работи |
Това не съм сигурен обаче дали е нормално.
Писа, че | Цитат: | | Имам и български анлог но и с него нищо не мога да направя . | То трябва да е FRC4088.
И с него ли не работи? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:51 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| Да действително българския аналог е FRC 4088 , но и с него не работи . Вероятно да има проблем с IR приемника . Утре ще потърся и ще го сменя . Притеснява ме да ли ще намеря коректен дъмп . |
|
|
 |
|